Hoe geef je een bloemetje aan een vreemde?

 

Wij horen vaak dat mensen ons voorbeeld willen volgen, maar dat ze het stiekem ook wel een beetje eng vinden. We doen het tenslotte ook niet allemaal dagelijks; zomaar een bloemetje aan een vreemde aanbieden. Veel mensen ervaren het als spannend (en terecht) en ook wij, alle bloemenmeisjes, vonden het best spannend de eerste paar keren. Om het hopelijk wat minder spannend te maken, delen wij wat algemene tips, zodat je vol goede moed op pad kan;)

 

  • Just do it. Niet teveel nadenken. Wij zitten vaak in ons hoofd al veel dingen in te vullen: “Zij ziet er gehaast uit, zij vindt het vast niet leuk”. Zonder dat we het door hebben, denken we al vaak voor een ander. Niet doen. Niet teveel nadenken. Gewoon dat bloemetje geven en je laten verrassen door wat komen gaat:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.  

  2. Geef uitleg waarom je het doet. Als je alleen maar zegt: “Hier een bloemetje” denken mensen misschien al snel 'waarom?' en kunnen ze wantrouwend reageren. Dit kan misschien voor een wat ongemakkelijke situatie zorgen. Als je uitlegt waarom je het doet (in ons geval omdat we Nederland wat kleurrijker en liever willen maken) kunnen mensen het in een context plaatsen. Die reden hoeft uiteraard helemaal niet moeilijk of complex te zijn. Een verklaring als ‘omdat ik je wil verrassen’ kan ook al genoeg zeggen.

  3.  

  4. Daag jezelf uit. Heb je een vooroordeel over iemand? Of ben je stiekem heel nieuwsgierig naar een persoon? Daag jezelf uit en geef een bloemetje aan hem of haar. Onze leukste bloemenmomentjes waren vaak ook de uitdagendste. Zo creëer je ook een herinnering (en leermoment) voor jezelf.

     

  5. Tot slot: heb plezier! Neem het allemaal niet te serieus. Het is gewoon super leuk (zowel voor jou als voor de ontvanger) om iemand te verrassen met dit gebaar en heb vooral plezier.

 

Volg ons op Facebook en Instagram!