• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Tulpendag 2018

Tulpenplukdag in Amsterdam

Afgelopen weekend was de jaarlijkse opening van het tulpenseizoen 2018. Een event waar we als bloemenmeisjes inmiddels al voor de derde keer bij waren en dus een echte traditie aan het worden is.Ik ging er samen met mijn zwager Jeroen naar toe. Hij had nog nooit bloemen gegeven dus voor Jeroen en mij een spannende maar vooral leuke dag. Het thema van dit jaar was romantiek en er waren zo’n 200.000 tulpen die het woord LOVE vormden midden op de Dam in Amsterdam.

Een verliefd stel uit Engeland

Aan de zijkant zag ik een koppel naar ons kijken en vriendelijk glimlachen. We besloten meteen naar hen toe te gaan en het eerste bosje tulpen aan hen te geven. Ik vertelde waarom we de tulpen aan het geven waren, maar al snel werd ik onderbroken door het stel. Ze verstonden mij namelijk niet omdat ze uit Engeland kwamen. Oeps! Natuurlijk deed ik nog een keer mijn verhaal, maar dan in het Engels. Toen ik de bloemen aan Lizzy overhandigde, begon ze helemaal te stralen. Zij en haar vriend waren vandaag vier jaar samen en ze vond het daarom extra bijzonder dat ze de tulpen kreeg.

Liefs vanuit Twente en Amstelveen

De dag ging goed van start dus! We zaten zo lekker in de flow dat we meteen nieuwe tulpen plukten en liepen zo tegen Jan en Gerrie aan. Ze kwamen helemaal uit Twente naar Amsterdam voor de Tulpenplukdag, maar wilden niet in de lange rij staan om de tulpen te plukken. Toekijken hoe iedereen de tulpen ging plukken, leek hen leuker. En dus was Gerrie helemaal verrast dat ze nu toch een bosje tulpen mee terug naar Twente kon nemen. Nadat we een leuk kort gesprekje hadden gevoerd, viel mijn oog op een oudere dame die achter haar rollator met een grote glimlach naar alle tulpen keek. We plukten snel wat tulpen en liepen naar haar toe. Annemarie kon niet in de rij staan vanwege de drukte en besloten daarom om wat extra tulpen in haar lievelingskleur te tulpen die we vervolgens in haar rollator stopten.

Bloemen voor het Rode Kruis

Vijf tulpen bosjes verder besloten we nog een laatste bosje weg te geven om vervolgens lekker op te warmen in een lunchtentje.We zagen in de hoek drie mensen van het Rode Kruis staan. Jeroen en ik waren meteen enthousiast omdat we aan het begin van de dag ook al een bosje weg wilden geven aan ambulancebroeders die helaas vlak daarna wegreden. Het werd een rood bosje tulpen voor de helden van het Rode kruis: Shosha, Linda en Aimane. We hadden meteen al een leuk gesprek toen Aimane vertelde dat hij zelf vaak extra boodschappen doet en die vervolgens weggeeft aan dakloze. Ook vertelde hij dat het Rode Kruis binnenkort een actie heeft met een supermarkt en dat er bij elk verkocht bosje bloemen een deel van de opbrengst naar het rode kruis gaat. “Een goed excuus om binnenkort zelf ook bloemen weg te geven” zei Aimane. Zo leuk om te horen dat hij er echt door geïnspireerd was om binnenkort ook bloemen weg te geven! We hebben een hele tijd staan kletsen en ik merkte dat ik erg veel positieve energie kreeg van alle leuke reacties.

Toen we weggingen mochten we zelf ook nog een tasje vullen met mooie tulpen. Zo kunnen we thuis nog lekker nagenieten. Tulpenplukdag 2018 was geslaagd, op naar een mooi tulpenseizoen!

Liefs,

Julia