• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor An en Gijs

Bloementijd! Het was weer even geleden dat we bloemen hadden gegeven. We geven steeds vaker bloemen op events of we organiseren zelf bijeenkomsten waar mensen elkaar kunnen verrassen met bloemen zoals laatst in Den Bosch en Nijmegen. Toch blijft het leuk om in onze eigen buurt op pad te gaan en dit keer gingen we (Julia & Anne) samen op pad in Monnickendam.

Anne ging bij Julia logeren en we hadden gepland om lekker te chillen. Geen logeerpartijtje compleet zonder bloemen, dus nam Ann twee bossen bloemen mee. Eén cadeau voor Juul en één om weg te geven. We gingen op pad en hadden het idee om de bloemen bij de bushalte te geven. Na tien minuten gewacht te hebben, was er nog steeds niemand bij de bushalte te bekennen. “Zullen we anders bij iemand aanbellen en de bloemen aan de deur weggeven?’’ bedacht Julia zich spontaan. Zo gezegd, zo gedaan. Wel iets spannender, dan normaal. "Vinden mensen het niet raar als we opeens voor de deur staan? En bij wie bellen we dan aan?" Allemaal vragen die we ons hardop stelden.

Terwijl we de straat door liepen, kwamen we langs een mooie heg vol met rozen en zagen we een ouder stel buiten in de voortuin zitten. We besloten de bloemen aan hen te geven. We hoefden op deze manier ook niet aan te bellen, wat het misschien minder ongemakkelijk maakte;) Gijs en An reageerden super lief op de bloemen en ze nodigden ons meteen uit om aan te schuiven. Met een theetje en een koekje, kletsen we een half uur over van alles en nog wat. Gijs vertelde dat An hield van breien en An liet vol trots haar breiwerk zien. Allemaal met een bloemetjes patroon. Tijdens het praten kwamen we er zelfs achter dat Anne een keer bloemen heeft weggeven aan hun kleindochter Gaby! Anne en Gaby wonen namelijk in dezelfde buurt in Amsterdam. Hoe klein blijkt de wereld dan te zijn!?

Het was erg leuk om wat langer te kletsen met een buurtgenoot die je nog niet kent. En een bloemetje is wederom een leuke opening voor een gesprek. Hoe goed ken jij jouw buren?

Liefs,

Anne & Julia