• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor BLEND festival

Wij stonden als Bloemen Voor Team een tijd geleden op het Blend Festival in Amsterdam Oost. Blend organiseert sociale evenementen met als motto: samenkomen, samen delen en samen doen. Hier konden we natuurlijk niet ontbreken!

Wij stonden ’s avonds in de planning tijdens het food share gedeelte. Dit betekende veel lekkere hapjes en live muziek. We hadden ons eigen kraampje gekregen dus daar konden we onze bloemen schikken tot mooie kleine weggeef bosjes.

Veel mensen kwamen nieuwsgierig naar ons toe om te vragen of ze misschien een bosje bloemen mochten hebben. Natuurlijk mag iedereen van ons een bloemetje, maar het is natuurlijk de bedoeling dat ze ook weggegeven zouden worden. Het verraste ons dat zoveel mensen enthousiast de bloemen gingen doorgeven en al snel zagen we over heel het plein mensen met onze vrolijke boeketjes staan. Zelf gingen we natuurlijk ook op pad en raakten we in gesprek met heel veel verschillende mensen, van allerlei culturen en van jong tot oud. Eén vrouw was nét naar Amsterdam verhuisd om dichterbij haar dochter en kleinkind te kunnen zijn. Ze kwam oorspronkelijk uit Groningen en maakte van alles mee in een stad als Amsterdam. Toen we vertelden over ons initiatief vertelde ze dat ze er tranen van in haar ogen kreeg en dat ze zich al zo welkom voelde in de stad. Wat is het toch ook bijzonder om mensen een goed gevoel te geven. Dat bleek wederom in de kleine dingen te zitten. Een klein gebaar met een groot positief effect.

Liefs,

Evelien