• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Linda

Wat doe je als je te vroeg op Amsterdam Centraal bent en nog zeker ruim een uur moet wachten? Bloementjes weggeven! Ik had zin om weer bloemen te geven, vooral omdat het alweer een tijd geleden was dat ik écht alleen op pad ging met bloemen.

Wel stonden we de week ervoor met zijn drieën op de BLEND weggeefmarkt. Dat was een leuke ervaring waar we veel contact maakten met onbekende mensen en we natuurlijk veel mensen verraste met een bloemetje. Het is bijzonder om te ervaren dat het tegenwoordig ‘bijzonder of speciaal’ is als je contact maakt met iemand die je niet kent en zomaar wat aan hem of haar geeft. Ik merk dat ik het fijn vind om een bloemetje bij me te hebben als opening wanneer ik het gesprek met iemand aangaat. Om nou ineens op iemand af te stappen en te vragen hoe iemands dag is, is voor mij nog een te hoge drempel merk ik aan mezelf. Want wat is de aanleiding om ineens een gesprek te beginnen? Ik kocht daarom bij een bloemist op CS een bosje licht oranje/rode rozen. Nu ik een bloemetje bij me had voelde ik me een stuk zekerder.

Ik liep rond op Amsterdam Centraal. Ik keek om mij heen en zag dat veel mensen aan het haasten waren. Een groot deel van Centraal station is vernieuwd en ik was benieuwd naar alle winkeltjes. Ik zag verderop een leuk kledingwinkeltje en besloot om daar naar binnen te stappen. Achter de kassa stond Linda. Ik liep de winkel binnen en zag dat het heel rustig was. Het was tenslotte ook pas 10.30uur. Ik ging er niet vanuit dat er al veel mensen aan het shoppen waren. Een goede gelegenheid om de bloemen te geven bedacht ik me. Ik liep op Linda af en overhandigde haar de bloemen. Gelijk zag ik dat haar glimlach veranderde in een brede lach. Ik vertelde over Bloemen Voor en ze reageerde gelijk enthousiast: “Wat een super gaaf initiatief! Dit maakt mijn dag wel meteen een stuk beter’’ ik vroeg haar of ze een lange werkdag had en ze vertelde dat ze van negen tot vijf aan de bak moest. We kletsten over hoe lang ze er al werkte en dat het er inderdaad meestal niet zo heel druk was in de ochtend. “Dit is wel een extra leuk begin van de dag’’ vervolgde ze.

Ondanks dat haar ochtend heel rustig begon had ik het toch iets leuker kunnen maken voor haar. Ik kan iedereen aanraden om je tijd zo te doden wanneer je moet wachten. Het voelde fijn om de dag zo te beginnen en om te weten dat ik iemand blij heb kunnen maken. En natuurlijk een leuke bonus dat ik er zelf ook blij van werd.

Liefs,

Julia

Volg ons op Facebook en Instagram