• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Cora en Rosanne gaven bloemen weg tijdens 'Bloemen voor Amsterdam'

Al wachtend op het Museumplein keken m’n moeder en ik rond op zoek naar een oranje hippiebusje. We voelden ons net geheim agentes. Onze missie van de dag: mensen verrassen met een bloemetje!

Wat waren we dan ook blij toen we de meisjes van Bloemen Voor aan zagen komen. Vol enthousiasme maakten ze een praatje en kregen we ieder twee bosjes bloemen: één voor een ander en één voor onszelf. Dat laatste werd ‘m natuurlijk niet, want we haalden de bloemen uit elkaar, zodat we zoveel mogelijk mensen konden verrassen met een bloem.

Van hardwerkende bezorger tot een stel dat zat te genieten van de zon. Het stelletje vroeg of ze nu moesten geloven in God of in het vergaan van deze wereld; maar nee, als ze maar geloofden in deze mooie dag! We hadden nog meer losse bloemen, waarvan ééntje werd gelegd bij een slapende zwerver en waar we bijvoorbeeld een Griek mee verrasten. Wat was die man blij! Toen ik weer verder wilde gaan, besloot hij dat hij dat hij mijn dag ook wat mooier wilde maken met een paaschocolaatje.

Het doel van Bloemen Voor (meer aandacht en contact door het geven van een bosje bloemen aan een vreemde) kwam op het einde helemaal tot z’n recht toen ik een bosje bloemen aan een vrouw op een bankje gaf. Ze was enorm dankbaar en toen ik weer verder liep, kwam er een meneer naar me toe. Hij dacht dat ik een bloem had gekregen tot hij zag dat ik de bloem weggaf. Hij vond het zo mooi en noemde me een engeltje. Vervolgens liep hij naar de mevrouw met de bloem en begon met haar te praten. Twee vreemden in gesprek over het bloemetje dat die mevrouw zojuist had gekregen.

We kochten meer bloemen om door te kunnen gaan... zouden we nu verslaafd zijn???

Cora & Rosanna