• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Jolanda

Na heel wat bloemenmomentjes in Azië, was het begin dit jaar weer zover: ik kon weer ouderwets bloemetjes aan vreemden geven in mijn eigen buurtje. Afgelopen half jaar heb ik onwijs genoten van mijn sabbatical met mijn vriend in het verre oosten en wat was het relaxt. Veel mensen vroegen naar mijn favoriete land, en dat is zonder twijfel Zuid-Korea. Mede door de creativiteit in het land, de weinige toeristen en natuurlijk de lieve mensen. Ik beleefde heel veel ‘Bloemen Voor’ momentjes waar ik de ontvanger was….

Toch is terug zijn in Nederland ook weer lekker. Zo slaap je nergens zo chill als in je eigen bed, hoef je niet te denken over je volgende bestemming en natuurlijk was het weer heel fijn om te kunnen kroelen met onze familie en vrienden. Kroelen met bloemenmeisjes Julia en Evelien stond ook al vrij snel op de planning en zo vierden we samen oud en nieuw en gingen we later in de week high-tea’en voor Evelien d’r verjaardag. Julia bleef vervolgens bij mij logeren en we besloten om de volgende dag samen een bloemetje weg te geven.

We gingen naar de markt en ik kocht een bosje roze tulpen. Douwe Bob heeft een café bij mij in de buurt geopend en aangezien ik wel benieuwd was naar deze kroeg leek het me leuk om daar even naar binnen te lopen met een bloemetje. Helaas was het café nog dicht, maar liepen we twee minuten later langs een echte Amsterdamse bruine kroeg. Ik overlegde kort met Julia en we besloten om daar naar binnen te gaan. Heel even voelde ik weer wat spanning, het was immers best een tijdje geleden dat ik weer bloemetjes in Nederland had gegeven, maar ik zodra ik naar binnen liep met m’n bus tulpen was die alweer snel verdwenen.

Ik liep op Jolanda af - de barvrouw van de kroeg - en gaf de bloemen aan haar. “Oh meisje toch, wat een lief idee. Super leuk. Kom hier, dan ga ik je kussen” zei ze met een echt Amsterdams accent. “Ga zitten, wat willen jullie drinken?”. Super lief dat Jolanda ons meteen wat te drinken aanbood en terwijl wij onze thee dronken, zagen we Jolanda druk in de weer met het verzorgen van de tulpjes.

“Dit vind ik nou één van de leuke dingen van Bloemen Voor” zei ik tegen Juul. Hier waren wij samen toch niet gaan zitten, als we hier geen bloemetje hadden gebracht? Zelf ga je namelijk toch weer vaak terug naar dat ene caféetje waar je altijd zo fijn zit of waar ze van die lekkere thee hebben. Zonde, want het is hartstikke leuk om je soms onder te dompelen in iets anders dan je gewend bent. Uit je comfort zone treden én ook nog eens iemand blij maken met een bloemetje, als dat geen win-win situatie is?

Liefs,

Anne