• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de jarige Jet

Ik keek de hele week al uit naar vanavond, ik ga namelijk uiteten met een lieve vriendin. Iedereen die mij kent, weet dat ik dol ben op zo'n beetje alles wat met eten te maken heeft. Ik kook graag, maar uiteten gaan vind ik nog leuker. Wanneer ik iets leuks plan met vriendinnen is dat dan ook 9 van de 10 keer uiteten. Zo ook dit keer. De avond begon met heerlijke hapjes zoals gegrilde paprika met pijnboompitjes en kaaskroketjes. Misschien ken je wel het Spaanse concept bij Cubanita: je mag elke ronde twee tapas hapjes kiezen en er zit geen limiet aan de rondes, heel veel eten dus!

Terwijl wij lekker aan het eten waren, begonnen ze aan het tafeltje naast ons ineens te zingen: "lang zal ze leven, lang zal ze leven”. Wat leuk een jarige! Toevallig was ik van plan om vanavond bloemen weg te geven en ik besluit spontaan om ze aan de jarige jet te geven. Ik had ze nog even in de auto laten liggen omdat het dan echt een verrassing is. Na heerlijk te hebben gegeten en gelachen, was het tijd voor het bloemenmoment. Inmiddels was het vrolijke gezelschap ook uitgegeten en de jarige liep het restaurant uit. Op dat moment besloot ik op haar af te stappen en de bloemen aan de jarige te geven. Ik vroeg aan de vier vrouwen wie van de vier jarig was waarop de andere drie vrouwen meteen reageerden met: zij. Ik gaf de mevrouw de bloemen, waarop ze best schrok en vroeg waar ze dat aan te danken had. Nog voor ik klaar was met uitleggen over het concept van Bloemen Voor gaf ze me een knuffel en een kus. En vervolgens zei ze: "dit vind ik nou zo lief, mooie gedachte ook. Ga zo door meiden".

Het deed me echt goed om te zien dat ze er zo blij mee was. Ik kreeg er zo'n fijn gevoel van dat ze zo blij was met de bloemen en ik er vervolgens zelf een lieve knuffel voor terug kreeg. Na ons bloemenmomentje splitsen onze wegen: zij naar hun auto en wij naar een hippe bar. Ik bedacht me later die avond dat ik door al het enthousiasme helemaal vergeten ben om te vragen hoe de mevrouw heet. Bij deze nog een keer van harte gefeliciteerd jarige Jet.

Liefs,

Julia