• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Jikim

Ik heb mijn hart verloren aan Zuid-Korea. De mensen zijn te lief, het nachtleven gaat los, de sfeer is fijn, alle winkels zijn mijn stijl en ik voel me er super veilig. Eigenlijk is bloemen geven aan vreemden om contact te stimuleren of iets liefs voor een vreemde te doen ook niet echt nodig.

Sta je te dansen in een club, staat er opeens een meisje naast me om te vertellen dat ze me mooi vindt. Loop je over straat krijg je de hele te tijd te pas en te onpas eten of drinken in je handen geduwd en als je vraagt naar de weg wordt je in de auto gezet en brengen ze je er hoogstpersoonlijk naar toe. Alles waargebeurd! Deze momentjes waren zo bijzonder en lief dat ik er een aparte blog over schreef: Andere lieve gebaren.

Desondanks ging ik toch op pad met een bloemetje. Aan het verspreiden van liefde zit tenslotte toch geen maximum?

Een bosje bloemen kopen is een soort van een hip dingetje in de grotere steden in Zuid-Korea. Prachtige bloemenwinkels met de meest schattige boeketjes. Helaas waren de prijzen iets minder schattig. €15,- voor een paar bloemetjes. Gelukkig vond ik ook hier een markt waar ik voor een veel redelijkere prijs mijn slag kon slaan. Wel zonder hippe verpakking, maar héé een bloemetje is een bloemetje toch?

Nadat we het bloemetje gekocht hadden, gingen we richting Gangnam. Je kent die wijk misschien wel, omdat het populaire liedje Gangnam Style over deze wijk gaat (zie hieronder;).

Eenmaal aangekomen in die wijk, kwamen we al snel tot de conclusie dat het niet zo bijzonder was en we vervolgden onze weg naar een tempel in de buurt. Eenmaal daar zag ik Jikim en gaf de bloemen aan haar.

Wanneer je bloemen aan een extravert iemand geeft gaat dat regelmatig gepaard met gilletjes, kussen, knuffels en 1000 complimenten.

Wanneer je bloemen aan een introverter iemand geeft - zoals bij Jikim - zit de waardering hem in andere dingen. Het bloemen geven zelf duurt slechts enkele minuten al dan niet korter. Een Thanks en een ietwat zoekende blik ontstaat tijdens het geven. Ik forceer niets en zeg haar weer gedag. Tien minuten later, nadat ik haar de situatie zag bespreken met haar vriendin, komt ze naar me toe. "Mag ik op de foto met je?" Als ik haar een half uur later ergens anders tegenkom zie ik haar trots poseren met de bloemen.

Liefs,

Anne

Vriendjes met ons worden?

Volg ons op Facebook en Instagram