• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor meneer Visser

Wat had september nog een paar prachtige dagen voor ons in petto! Julia en ik lieten dat niet aan ons voorbij gaan en plande een picknick date aan een strandje in het altijd leuke Monnickendam.

We bedachten van te voren om een bosje bloemen te kopen bij de supermarkt, aangezien we daar toch moesten zijn om al onze lekkernijen in te slaan. We vonden een leuk bosje voor een fijn prijsje en met vrolijke kleurtjes. Perfect voor deze zomerse dag!

Bij de uitgang zagen wij meneer Visser die ons in de supermarkt al vriendelijk gedag had gezegd. We groetten hem en vroegen of we een bosje bloemen aan hem mochten geven. “Ja dat mag wel” zei hij een beetje verbouwereerd. Ondertussen tikte een voorbijganger mij op de schouder en riep lachend “ik vind het nu al leuk wat jullie doen!”

Julia vertelde de reden achter het bosje bloemen en we raakten verder in gesprek. “Ik heb bijna nooit bloemen in huis” zei meneer Visser en wees even naar zijn vinger. Hij droeg twee trouwringen en vertelde dat hij al tien jaar alleen was. Over twee dagen zou hij jarig zijn en hij vroeg ons om zijn leeftijd te schatten. Dit is natuurlijk altijd een lastige vraag en wij schatten meneer op een leeftijd van 79. “Nou, tel daar maar 10 jaar bij op” zei hij vrolijk. “Vertel nog eens, waarom doen jullie dit ook alweer”? We vertelden nogmaals dat we Nederland door middel van een bloemetje graag liever, leuker en socialer willen maken. “Dat heeft Nederland tegenwoordig wel nodig” antwoordde meneer Visser. Hij vervolgde zijn weg om boodschappen te doen voor zijn kinderen en kleinkinderen die op verjaardagvisite zouden komen. Met de bloemen in zijn fietstas riep hij ons nog na “ Goed werk wat jullie doen!”

Helemaal blij met onze ontmoeting vertelden we het hele verhaal via skype aan bloemenmeisje Anne die aan de andere kant van de wereld zit! Altijd leuk om de verhalen met elkaar te delen.

Wat is het toch leuk om bloemen weg te geven, je weet nooit wat het je zal brengen. Het is niet vanzelfsprekend om een gesprek te hebben met een persoon die al zoveel jaren ouder is dan dat jij zelf bent en wat waardevol dat meneer Visser zo open was en echt de tijd nam om met ons te praten.

Liefs,

Julia en Evelien

Meer van dit soort verhalen?

Volg ons dan op Facebook en Instagram