• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Aya

Java was één groot groen bloemenparadijs. Werkelijk overal waar je liep op dit eiland stonden planten en zelfs alle grote steden oogden groen. Dit groene tafereel zorgde voor een heel relaxt gevoel. Als we een bloemenstal zagen, zagen we er niet één, maar zagen we er twintig naast elkaar. Ook hadden ze hier zelfs ‘reclameborden’ en aankondingsborden met bloemen. Bijvoorbeeld ‘Fijne bruiloft’ wat dan helemaal met (nep)bloemen gecreëerd was. Toen we voor de zoveelste keer op een scooter zaten passeerden we weer heel wat bloemenkraampjes.

Natuurlijk gingen we weer meteen in de remmen en opzoek naar een leuke bos. Ze hadden dit keer geen ‘menuboek’ waar ik uit kon kiezen en we kwamen er ook niet echt uit qua communicatie. Ik liet daarom een briefje geld zien van het bedrag wat ik uit wilde geven en samen met een andere andere man - die gewoon even kwam aangelopen toen ik bij de bloemenkraam arriveerde - stelden we een boeketje samen. We gingen voor blauwe, met wit, lichtroze en donkerroze rozen. Natuurlijk werd hij werd het bosje bloemen weer uitgebreid gedecoreerd met sliertjes en verschillende papiertjes.

Nadat we het boeketje hadden samengesteld gingen we eerst naar huis om ons op te frissen. Ik twijfelde of ik de bloemen in de stad ging geven of aan iemand achter de receptie bij ons hotel. Wij spreken de mensen achter de receptie eigenlijk nooit echt. Ze zijn vaak veel te druk en wij hebben eigenlijk nooit echt brandende vragen waarvoor we de medewerkers echt nodig hebben. Tijd om in dat ‘nooit spreken’ verandering te brengen. Ik gaf mijn bosje aan Aya en ik kon mijn verhaal dit keer - in tegenstelling tot de vorige keer - goed uitleggen, omdat Aya perfect Engels sprak.

“Ahhhhhh this is so cute. This is so so cute. So nice. so nice of you” bleef Aya maar herhalen. Ze was overduidelijk super blij met de bloemen en had een lach van oor tot oor. Ook dit keer (ongeloofelijk!) geen vragen waar ze het aan verdiend had of wat ze voor de bloemen moest doen. Ze was meteen enthousiast en nam de bloemen zonder verdere vragen aan. Natuurlijk gingen we nog samen op de foto en Aya wilde erg graag alles rondom Bloemen Voor checken dus begon ze ons meteen even te volgen op Facebook en Instagram.

De vorige keer kon ik bij Linda mijn verhaal moeilijk tot eigenlijk niet uitleggen. Ook dat ging goed en zonder communicatie kon ik haar ook blij maken met de bloemen. Toch merkte ik dat de ontmoeting met Aya voor mij wat relaxter voelde. Je krijgt concrete feedback en stiekem is dat toch toch wel een beetje fijn.

Liefs,

Anne

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook?

Volg ons dan op Facebook en Instagram!