• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Rob

Het is vandaag weer zo'n heerlijk weer. De zon schijnt volop en iedereen is blij. Mensen lopen net wat stralender rond wanneer de zon schijnt dan wanneer deze achter de wolken gekropen zit. Ook ik geniet er heerlijk van en ik heb dan ook vanavond afgesproken met een vriendin om lekker een terrasje te pakken. Mijn zus loopt stage in het Element hotel in Amsterdam, en laten ze daar nou een heerlijk dakterras hebben. Een ideale locatie om lekker van het zonnetje te genieten. En meteen een leuke plek om weer bloemen te geven. Want bij dit zomerse weer krijg iedereen toch spontaan zin in een bloemetje?

Ik kocht een schattig boeketje bij de Albert Heijn op het Gelderlandplein en besloot een rondje in het winkelcentrum te lopen en daar willekeurig iemand te verrassen. Ineens kwam ik op de hoek een schattig kraampje tegen. Het bleek een fruitkraampje te zijn. Ik hou van zomers fruit dus bleef ik even staan om te kijken wat ze allemaal hadden: van super aardbeien, frambozen, bosbessen tot tropische vruchten. Heerlijk. Ik besloot spontaan om de bloemen aan de meneer in het fruitkraampje te geven, die daar aan het werk was. "Goedemiddag, deze zijn voor u". "Oh wat leuk, maar waar heb ik dat aan te danken lieverd? "Zomaar" en ik legde het concept van Bloemen Voor uit. "Wat een ontzettend leuk initiatief, hartelijk bedankt!".

Rob verkoopt al heel wat jaren fruit, maar had nog nooit bloemen van een vreemde gehad. Met een glimlach een een doosje vol aardbeien liep ik weg. Nadat het bloemenmoment weer bezonken was en na een heerlijke avond op het dakterras dacht ik bij mezelf: het is eigenlijk zo simpel om iemand een glimlach op zijn gezicht te bezorgen.

Liefs Julia

Meer van dit soort verhalen?

Volg ons op Facebook en Instagram