• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Luluh


Afgelopen tijd vermaakten we ons op verlaten eilandjes, stille bergdorpjes en zaten we veel in de bus/ het vliegtuig/fietstaxi/paard en wagen of een ander vervoersmiddel. WiFi was in sommige stadjes nergens te vinden en laat staan een bloemenkraam;) Gelukkig duurde dat niet lang, want toen we op Java aankwamen vonden we het tegenovergestelde van het verlaten leven van de weekjes ervoor. Veel mensen, auto's, geuren, kleuren en bloemenkramen. Het tweede stadje in Java wat op onze reisplanning stond, Malang, had zelfs een heuse bloemenmarkt. Die stond natuurlijk op de planning. De markt was een heerlijke verademing, omdat Java dus best druk is. De bloemenmarkt staat vol met bloemen en planten, waardoor je voor je gevoel weer even frisse lucht kon happen. Naast de bloemenmarkt waren een aantal bloemenstalletjes waar ik natuurlijk meteen een bosje voor een onbekende kocht. Na de bos bloemen mooi verpakt te hebben (daar zijn ze hier nogal van) slenterden we door de stad waar het nogal rumoerig was, omdat er die dag een belangrijke voetbalwedstrijd werd gespeeld. Om even het voetbalgedruis van ons af te zetten, waren we op zoek naar een leuk koffietentje waar we over hadden gelezen. We streken op een bankje neer en Luluh zat samen met haar man en kindje naast ons. Ik besloot om de bloemetjes aan haar te geven. Ze sprak een beetje Engels en ik legde uit dat ik de bloemen graag aan haar cadeau wilde geven. Een paar seconden verbazing en snel daarna een lach. Geen vragen die ik in Nederland vaak krijg: Waarom? En ik hoef er echt niets voor te doen? Dus ik krijg de bloemen zomaar? Zowel Luluh als de andere bloemenontvangers hebben al die vragen niet gesteld. "Nadat Luluh de bloemen kreeg, wilde ze binnen no-time samen op de foto. Een fenomeen wat niet helemaal uniek is in Java. Een foto samen met mij (en haar man met mijn vriend) lijkt net zo'n grote beleving - of stiekem misschien nog wel groter - dan het bloemetje zelf. Eenmaal terug in het hotel heb ik een vriendschapsverzoek van Luluh op Facebook. Ik accepteer haar en opeens verschijnen m'n vriend en ik in mijn newsfeed. Trots heeft ze de foto's gedeeld en ik krijg al snel een bericht op mijn tijdlijn: "Thanks for the flowers". Sama-Sama reageer ik. Oftewel graag gedaan. Want dat was het. Met veel liefde en plezier. Veel liefs, Anne

PS LIEFDE EN VRIENDJES

Volg ons op Facebook en Instagram