• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de bezoekers van het Hoftuin Zomerfeest

Ooit op een 'sociaal' festival geweest? Wij waren laatst op het Hoftuin Zomerfeest in Amsterdam:) Het festival is toegankelijk voor iedereen en met iedereen wordt ook écht iedereen bedoeld: van student, tot gezinnen, daklozen en vluchtelingen. Voor een zacht prijsje kun je naar binnen en het mooie is dat je door de aankoop van jouw ticket je het voor iemand anders ook mogelijk die wat minder te besteden heeft. Kortom een ultieme plek voor (bloemen) ontmoetingen met onbekenden.

Van te voren hadden Julia en Anne al een bezoekje gebracht aan een bloemengroothandel en daar heel veel mooie bloemen weten te scoren. Op het festival kregen we onze eigen ‘Bloemen Voor’ stand en konden we aan de slag. Op deze dag was ons team versterkt door de moeder van Julia die ons heeft geholpen met het maken van de bosjes bloemen (dank!), ook Anne's ouders waren van de partij en haar moeder die fotograaf is, maakte prachtige foto's van alle mensen die een bosje in ontvangst namen (ook heel veel dank!). Om te beginnen moesten er van alle losse bloemen bosjes gemaakt worden, super leuk om te doen en weer eens wat anders dan het kopen van een 'kant en klaar' bosje! Tijdens het maken van de bosjes kwamen al een aantal nieuwsgierige mensen langs om te vragen wat we aan het doen waren en wat Bloemen Voor precies is. Als snel volgde de leuke gesprekken, verraste gezichten en dankbare knuffels.

We hebben de hele avond ontzettend veel leuke mensen ontmoet. Zo spraken we met een dakloze, een bloemenstyliste en veel groepjes vriendinnen. Elke ontmoeting was stuk voor stuk weer ontzettend leuk. We hadden echt veel bosjes om uit te delen en toen we aan het einde van de dag bijna door onze voorraad heen waren besloten Julia en Evelien om nog één bosje samen weg te geven.

Terwijl we iemand zochten die nog geen bosje bloemen in zijn handen had - want ja er liepen er inmiddels heel wat- zagen we verderop een groepje jonge mensen in het gras zitten. Ze hadden plezier met elkaar en het zag er zo gezellig uit dat we besloten om hen een bosje bloemen te geven. Uiteindelijk hebben we een tijdje zitten praten over ons initiatief en stelden ze veel vragen, onder andere waarom we juist de specifieke dame hadden uitgezocht om de bloemen aan te geven. Het is zo leuk als mensen oprecht geïnteresseerd zijn, omdat dat zorgt voor de leukste gesprekken. Het groepje mensen, die allemaal vrienden van elkaar bleken te zijn waren allemaal zo aardig en enthousiast dat we besloten om de allerlaatste bloemen allemaal aan hun weg te geven. Dus gingen we snel heen en weer om ze nog een keer te verassen. Het was zo leuk om te merken en te horen dat ze blij waren en al snel ontstond er in de groep het idee om de bosjes zelf weg te gaan geven, dit konden wij natuurlijk alleen maar toejuichen.

Het was zo'n dag waarbij de tijd voorbij vloog, je nauwelijks op je telefoon hebt gekeken en eigenlijk alleen maar leuke dingen hebt beleefd. Zo'n dag waarop je later terug kijkt en weer even dat blije gevoel ervaart en je realiseert dat het deze dagen/momenten de dingen zijn waar je het allemaal voor doet en uiteindelijk veel groter zijn dan je op dat moment beseft.

Liefs,

Anne, Julia & Evelien