• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de hondeigenaren

Sinds ongeveer twee maanden hebben wij een pup, genaamd Lucky. Ik merk dat sinds wij Lucky hebben en ik hem elke dag uitlaat, ik steeds meer te weten kom over wie er bij mij in de buurt woont. Niet alleen bloemen geeft helpt daarbij dus, maar ook een hondje nemen:) Elke keer als ik buiten met hem loop kom ik wel iemand tegen, met wie ik dan even een praatje maak. Het leek me leuk om bloemen te geven terwijl ik Lucky uitliet en dus ging ik op pad. Omdat het zo'n warme dag was vandaag en ik amper iemand op straat zag lopen overdag besloot ik de bloemen s'avonds te geven toen het wat was afgekoeld.

Terwijl ik met de bloemetjes in mijn rollator de straat in liep was ik heel benieuwd wie ik tegen zou komen. Ik had van te voren bedacht dat ik de eerste persoon die ik tegen kwam de bloemen zou geven. Toen ik een grasveldje op liep zag ik twee mensen aan komen lopen die ook hun hond aan het uitlaten waren. ”Goedenavond, ik ben van Bloemen Voor en.. " nog voor ik kon verder praten werd ik al onderbroken, "Nee niet geïnteresseerd, we gaan morgen op vakantie". “ Dat is inderdaad niet handig, dan wens ik u nog een hele fijne avond.” antwoordde ik.

Ik ging opnieuw opzoek naar iemand die zijn hond aan het uitlaten was. Omdat ik niet zo ver kan lopen, besloot ik even op mij rollator te gaan zitten en te wachten tot er weer iemand aan zou komen. Zul je net zien dat precies vanavond niemand zijn hond aan het uitlaten is, haha!

Na vijftien minuten zitten, kwamen er nog twee mensen aan lopen. Ze zaten op hun mobiel en waren Pokemon Go aan het spelen. Ze hadden geen hond bij zich, maar toch leek het mij leuk om hen een bloemetje te geven. Toen ik weer mijn verhaaltje probeerde te doen werd ik weer onderbroken: "Nee dankjewel ik hoef geen bloemen". “Maar het is gratis hoor”, zei ik snel. Ze vertelde dat ze nog een stuk van plan waren te lopen omdat ze de Pokemons gingen vangen. En dat het daarom niet handig is om met bloemen te lopen. Ik kon me daar iets bij voorstellen en besloot om weer verder te gaan. Ik heb nog nooit twee afwijzingen tijdens een weg-geef-moment gehad en merkte dat ik er een beetje moedeloos van werd. Het is nog nooit zo’n uitdaging geweest om de bloemen weg te geven en vanavond leek iedereen andere plannen te hebben.

Ik besloot weer richting huis te lopen, en terwijl ik liep zag ik in de verte weer een stelletje met een klein wit hondje. Terwijl onze hondjes aan het spelen waren, vertelde ik weer over Bloemen Voor en overhandigde ik de bloemen aan de mevrouw. Ze gaf me meteen een knuffel en drie zoenen. "Wat leuk zeg”, reageerde ze. Na een tijdje liepen we ieder weer een andere kant op en ik merkte dat ik toch wel opgelucht was dat ik toch nog iemand blij kon maken met een mooi bosje bloemen.

Liefs,

Julia

WIl je op de hoogte blijven van onze bloemenverhalen?

Volg ons dan op Facebook en Instagram.