• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Jitka

Hoewel ik 9 van de 10 keer bloemen geef in Amsterdam, vind ik het eigenlijk ook heel leuk om in andere steden (en landen!) bloemen te geven. Komend half jaar kan ik lekker deze wens vervullen, aangezien ik voor een half jaar ben reizen. Op de valreep gaf ik ook nog bloemen in een andere stad in Nederland. Namelijk in Utrecht. Ik was daar omdat ik gezellig met zusjelief had afgesproken en ’s avonds nog een andere afspraak in Utrecht had. Ik had wat tijd over en besloot om een bloemetje te geven.

Winkelen om de tijd te doden is niet echt aan mij besteed, maar bloemen kopen en geven daarentegen weer wel. Ik kocht een bosje gemixte gerbera's en trok Utrecht in.

Onderweg naar mijn afspraak kwam ik Jitka tegen. Ze zat op de grond wat te eten en ik besloot om de gerbera's aan haar te geven. Halverwege mijn verhaal werd ik onderbroken. "Ik weet wat je doet en wie je bent! Ik heb over je gelezen in een artikel en ik vind het helemaal fantastisch wat je doet! Ongelofelijk dat ik nu degene ben die een bloemetje van je krijg. Mag ik je knuffelen?"

Ook vertelde ze dat de bloemen helemaal goed terecht waren gekomen. Gerbera's zijn namelijk haar lievelingsbloemen. Helaas heeft Jitka het niet breed en moet ze haar best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. "Ik heb niet veel, maar wat ik heb deel ik wel graag met andere. Een bosje bloemen kopen is dan één van de dingen die je moet laten. Extra bijzonder dus dat ik van jou mijn lievelingsbloemen krijg" vertelde Jitka openhartig aan me. Ik vond het bijzonder dat Jitka meteen zo openhartig haar verhaal vertelde. Tijdens mijn eerdere bloemenervaringen deden mensen dat eigenlijk niet zo vaak. Ik vraag tenslotte nergens naar en houd het vaak bewust 'oppervlakkig' omdat ik niet het gevoel wil opwekken dat mensen iets bijzonders moeten vertellen 'in ruil' voor een bloemetje. Echter vind ik het wel heel bijzonder en mooi als mensen openhartig zijn, omdat je op deze manier net even wat dichterbij elkaar komt dan normaal. Een bijzonder laatste bloemenmomentje (voor een half jaar) in Nederland. Benieuwd naar mijn ervaringen in het buitenland:) Veel liefs, Anne

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook?

Volg ons dan op Facebook en Instagram