• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Jet

Het iets voor zes als we arriveren op een tankstation. In de verte zie ik een vrouw staan. Ik gris mij bloemen uit de auto en stap op haar af. 'Wil je misschien een bloemetje hebben?' Nog voordat ik mijn verhaal kan afmaken zegt ze resoluut nee en werpt me een gemene en licht agressieve blik toe. Haar blik in haar ogen is alles behalve vriendelijk en ik merk dat ik niet eens zin heb om mijn verhaal uit te leggen. "Oke, fijne dag.." Ik sjok naar de auto terug en terwijl ik terug loop, schiet een soort gelijke gebeurtenis door mijn hoofd. Een gebeurtenis waardoor Bloemen Voor misschien wel is geboren. Het is vijf jaar geleden en ik sta ook hier met mijn vriend op een parkeerplek van een tankstation. Ook hier zijn we zoekend naar contact met vreemden. Dit keer niet om wat te geven, maar om wat 'te halen'. Namelijk een lift naar Parijs. Of in ieder geval een stuk de goede richting op. 'Mijn achterbank is stuk, ik vertrouw jullie niet en een simpele nee is wat te horen kregen. Een lift van Nederlanders hebben we die trip niet gekregen. Gelukkig wel van Fransen en Belgen. Die trip is mijn wens om elkaar als 'vreemden' meer te geven en te vertrouwen misschien wel ontstaan. Terug naar het heden. "Wat is er gebeurd? Ze kijkt je na alsof ze een alien heeft gezien" zegt mijn vriend als ik terug kom met de bloemen inclusief een sip gezicht. "Vette afwijzing. Laat anders maar, ik geef ze wel aan mama". "Misschien aan die man achter de kassa?" probeert mijn vriend hoopvol. "Oké" zeg ik met lichte tegenzin. Wachtend totdat de man klaar is zie ik opeens Jet met haar dochter vanuit mijn ooghoek staan. Ik besluit spontaan om de bloemen aan hen te geven. Ik begin mijn verhaal en als ik ben uitgekletst, zie ik een gezicht vol emoties bij Jet. Blij, verbaasd en een beetje ontroering. "Ik ben even sprakeloos" zegt Jet tegen me. Ik ben de vervelende vrouw alweer vergeten en realiseer me dat ik me nooit moet laten ontmoedigen om te geven en vertrouwen te delen.

Liefs,

Anne

PS Deze mooie bloemen zijn gedoneerd door Greetz. Wist jij al dat we een jaar lang elke maand twee bossen bloemen van hun krijgen? Alleen maar liefde! Zo kan elke maand een ander bloemenmeisje bloementjes voor zichzelf en voor een vreemde ontvangen.

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen?

Volg ons op Facebook en Instagram