• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Angela

Terwijl ik deze blog schrijf, tikt de regen tegen het raam en zit ik nog lekker knus in ons appartement in Amsterdam. Tegen de tijd dat dit verhaal wordt gepubliceerd, loop ik waarschijnlijk ergens rond in Kuala Lumpur. Ik laat Nederland namelijk even achter mij en ga samen met m’n vriend volop genieten van avonturen, lekker eten, nieuwe mensen en prachtige culturen. We blijven bijna een half jaar weg en zullen rond kerst pas weer onze familie en vrienden knuffelen.

We hebben nog geen vast plan, maar de landen die ons nu trekken zijn Indonesië, Zuid-Korea, China, Iran en de Filipijnen. Super leuk om te gaan reizen, maar ik ben nog steeds zo verliefd op Amsterdam dat afscheid nemen toch ook een héél klein beetje pijn doet. Ik besloot daarom om de laatste weken extra goed van de stad te genieten. Natuurlijk met een bosje bloemen onder mijn arm. Kon ik meteen afscheid nemen van alle Amsterdammers.

Niet alleen afscheid nemen van de stad stond op de planning, maar ook van vrienden en familie. Ik plande extra veel dates in met allemaal lieve mensen en één van die dates was een lunch met vriendinnetjes A en N. Dat vond plaats bij de Hummus Bistro Bar in de westerstraat en ik fietste naar de Jordaan met een bosje zonnebloemen in mijn hand.

Ik was extra vroeg van huis gegaan, zodat ik voor de lunch nog een kleine stadswandeling kon maken. Ik struinde door de Jordaan en ik passeerde talloze mensen. Ik weet niet waarom, maar ik bleef behoorlijk lang rond lopen zonder de bloemetjes aan iemand aan te bieden. Misschien kwam dit doordat ik niet echt een plan had waar ik ze wilde geven en ik had toch nog zeeën van tijd. Vriendinnetje N belde dat ze ook al in de buurt was en ik besloot haar kant op te struinen. Honderd meter voordat ik haar ontmoette zag ik een Limburgse vrouw. Ik vertelde mijn verhaal en ik zag haar twijfelen: “Ik vind het idee erg leuk, maar ik moet heel de dag nog rondlopen. Vanavond nog een lange reis met de trein, dus hoewel ik het heel leuk vind, is het wat onhandig voor mij om ze aan te nemen. Misschien kan je beter iemand anders blij maken?” zei ze tegen me. Ik gaf aan dat ik het heel goed snapte, aangezien het ook niet heel praktisch is om heel de dag met bloemen rond te lopen.

Angela liep achter deze vrouw en ik vroeg aan Angela of ze de bloemen wilde hebben. “Wauw. Ja dat wil ik wel. Wat te gek!” reageerde ze enthousiast. “Dit is ook wel leuk voor jou om te doen he? Ik geloof dat je al deze positiviteit terug krijgt meisje. Als je veel goeds doet, zal er ook veel goeds jouw kant opkomen. Ik doe bijvoorbeeld ook veel voor anderen en nu verras jij mij met dit bloemetje. Het is allemaal een cirkel” vertelde Angela tegen me. We namen afscheid van elkaar en terwijl ze weg liep schreeuwde ze nog over straat: “Je hebt me dag gemaakt!”

Liefs,

Anne

Wil je op de hoogte blijven van onze ontmoetingen?

Volg ons op Facebook en Instagram