• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Amsterdam-Noord

Twee weken geleden ontvingen wij van Pure Seasonal Flowers and My Peony heel wat bossen pioenrozen om weg te geven aan vreemden. Super leuk. In de ochtend had Bloemenmeisje Anne al bloemen gegeven in Haarlem en in de middag werd zij vergezeld door bloemenmeisje Julia. Wel zo gezellig! Dit keer gingen we met onze bloemen Amsterdam in...

We ontmoetten elkaar op het Centraal station, maar voordat we elkaar zagen was Anne alweer een bos kwijt geraakt. Achter haar op de roltrap zei Manja opeens “Wat een mooie bloemen, zeg prachtig”. Na de vraag of Manja er één wilde hebben begon Manja enthousiast te knikken. “Kan je ze wel missen? Waarvoor zijn ze?” “Om ze uit te delen aan vreemden, dus ik kan ze zeker missen. Sterker nog, het is de bedoeling om onbekenden mensen blij te maken, dus alsjeblieft”. “Nou zeg, wat ontzettend leuk, dankjewel!”

Na de ontmoeting met Manja – en een aantal knuffels en bijkletssessie later – was het tijd om de rest van de bloemen te geven. We besloten om naar Amsterdam – Noord te gaan. We pakten de pont en alleen daar al hadden we ontzettend veel aanspraak en nieuwsgierige gezichten met onze tas vol bloemen. We vonden het iets te druk op om daar een bloemetje te geven dus ons eerste bosje bloemen werd pas uitgedeeld op het vaste land. Aan het water zagen we Satér zitten. "Oh wat leuk en wat een lief idee. Hoe heet het? Dan ga ik jullie volgen" reageerde Sater enthousiast. “Ook was ze erg geïnteresseerd in het idee van Bloemen Voor en vroeg ze zich af hoe lang wij dit al deden. Ze vertelde ons dat ze in de nieuwe Adam Tower werkt. "Oh wat toevallig, daar wilden we ook een bloemetje geven”, vertelde we haar. "Dat moet je echt doen, ik weet zeker dat mijn collega's dat echt super leuk vinden"

Vastbesloten om de ADAM toren te bezoeken, gaven we eerst nog een bosje aan een wat ouder stel die we onderweg nog tegenkwamen. "Natuurlijk willen wij ze hebben. Ik ben vandaag ook nog eens jarig dus het is extra bijzonder dat ik een bosje bloemen van jullie krijg" Het stel was lekker een dagje in Amsterdam om de verjaardag van de vrouw te vieren en gingen vanavond ook nog lekker uit eten met hun kinderen.

Na deze ontmoeting met dit lieve oudere stel, gingen we richting de ADAM toren. Hoewel je meteen zou denken dat ADAM staat voor Amsterdam is dat niet helemaal waar. ADAM tower staat namelijk voor Amsterdam Dance And Music. De toren telt maar liefst 22 verdiepingen en bevat twee restaurants, meerdere kantoren en een uitgaansgelegenheid. Volgens meerdere bronnen dé nieuwe hotspot van Amsterdam dus leek het ons leuk om deze te ontdekken met een bloemetje.

We gaven twee dames achter de balie allebei een bosje pioenrozen (de luxe van meerdere bossen is dat je niet hoeft te zeggen dat ontvangers de bloemen kunnen delen of moeten uitvechten wie ze mee neemt naar huis;)) en de meiden vonden het echt super lief. “Ooooh! En hoe toevallig! Mijn vriend en ik zijn echt dól op pioenrozen. We hadden ze al in huis, maar mijn vriend had ze vanmorgen weg gegooid, omdat ze waren uitgebloeid. Daar baalden we wel een beetje van en nu komen jullie gewoon met nieuwe. En ze zijn zó mooi! Ik kom jullie knuffelen!” riep Bianca enthousiast uit. Bianca’s collega was er ook super blij mee en bedankte ons uitgebreid.

Ons laatste bosje wilden we graag op hoge hoogte weg geven: op het dak van de toren. “Eigenlijk moet je entree betalen, maar wie geeft opent deuren toch? Kom maar”. We mochten gratis naar binnen (heel lief) en voordat we op pad gingen om ons laatste bosje bloemen te geven, genoten we eerst nog even van het prachtige uitzicht in het restaurant op de 21e verdieping.

Voor ons laatste bloemetje gingen we dus richting dak. Daar stonden drie Engelse mannen. Zij waren de enige die aanwezig waren op het dak en we besloten om de bloemetjes aan hen te geven. “Geef je zomaar bloemen aan iemand die je niet kent? Is dat normaal hier in Nederland?” vroegen de mannen zich af. “Niet echt, maar als het aan ons ligt wordt dat het wel”. De mannen bleken allemaal in London te wonen en waren in Amsterdam voor een korte citytrip. Toen we later met zijn allen bij de lift stonden, kwamen we Bianca nog tegen. “Oh they gave you flowers as well. How nice hea? I love the idea” sprak Bianca de mannen aan.

Naast veel bossen bloemen te hebben weg gegeven, hebben we zelf natuurlijk ook genoten van de pioenrozen. Het was een feestje om ze in huis te hebben en Mieke’s collega had helemaal gelijk. Ze zagen er elke dag anders uit en als ik ‘s ochtends op stond was ik helemaal benieuwd hoe de bloemetjes eruit zagen. Waar ze eerst knalroze waren, werden ze later oranje en uiteindelijk waren de bloemen zelfs geel. Deze pioenroos wordt zelfs de toverpioen genoemd, omdat hij er dus elke dag anders uitziet. Daarbij hebben ze de hele week een heerlijke geur afgegeven, waardoor het hele huis lekker rook. Wil je ook nog genieten van de pioenroos? Kleine tip: ze zijn nog tot eind juni verkrijgbaar.

Liefs,

Julia & Anne

Op de hoogte blijven van onze ontmoetingen?

Volg ons op Facebook en Instagram