• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Helen

‘Bloemen Voor op Reis’ edities. Ik ben er gek op. Vorig jaar had ik tijdens mijn vakantie een jongen in Canada blij gemaakt met een bosje bloemen en ik besloot ook deze vakantie weer een bloemetje weg te geven. Dit keer was dat in Florida. Ondanks dat het niet mijn eerste keer was dat ik bloemen geef in het buitenland was ik wel weer heel benieuwd hoe de reactie zou zijn én of deze zou verschillen van die in Nederland.

In Orlando, waar ik de bloemen weggaf, waren niet echt bloemisten. Wel verkochten ze bloemen in de supermarkt, maar de keuze is veel minder groot dan in Nederland. In tegenstelling tot in Nederland besloot ik om de bloemen weg te geven in de avonduurtjes. Terwijl ik de supermarkt in ging voelde ik toch een beetje extra spanning komen. Zou dat komen omdat het niet Nederland was? vroeg ik mezelf af. Samen met mijn vriend koos ik een bosje roze rozen uit. Ik twijfelde of ik de bloemen bij de supermarkt of ergens anders wilde weggeven. We besloten uiteindelijk naar buiten te gaan en de roosjes te geven aan de eerst volgende persoon die we tegenkwamen. We waren wel tien minuten aan het wachten - het was erg rustig in de supermarkt - en we besloten om een rondje te gaan we rijden. We zouden tenslotte vanzelf wel iemand tegenkomen.

We waren nog niet het parkeerterrein af of onze ogen vielen allebei op een mevrouw die met een brede glimlach haar boodschappen in de auto aan het laden was. We stopten de auto en liepen naar haar toe. Ik was benieuwd hoe ze zou reageren. Ik begon mijn verhaaltje in het Engels en vertelde haar het concept van Bloemen Voor. "Oh darling, that's wonderful! Are those flowers really for me?” reageerde Helen.

We stonden een tijdje te praten en ik vroeg haar of ze zelf wel eens bloemen haalde. Ze vertelde me dat ze voor haar werk elke maand de werknemers bedankte via een bosje bloemen, maar eigenlijk nooit bloemen voor zichzelf kocht. Gek zei ze, want ze is dol op bloemen. “Halen veel mensen in Amerika een bloemetje in huis”? vroeg ik me hardop af. Helen vertelde me dat het wel een hype was om met moederdag, net zoals in Nederland, een bosje bloemen te geven. Toevallig had zij dat ook gedaan. Na een kwartiertje te hebben gekletst moest ze naar huis voor haar kind.

Het viel mij op dat er in dit gesprek wat meer 'rust' zat dan de gesprekken die ik voer met de mensen in Nederland. Helen was erg blij met haar bloemen, maar vond het geloof ik wel wat apart dat ik die zomaar aan haar gaf! Ik denk dat ze moest wennen aan het idee dat ze dit zomaar uit het niets kreeg. Het was bijzonder om via deze weg ‘locals’ te ontmoeten en een leuke activiteiten tussen al mijn andere vakantieavonturen door:)

Liefs,

Julia

Wil je op de hoogte blijven van onze bloemenavonturen?

Volg ons op Facebook en Instagram.