• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor een vrouw en haar kinderen in het bloesempark

Japan staat bekend om de bloesembomen die elk voorjaar prachtig in bloei staan. In Nederland hebben we ook een klein stukje Japan. Namelijk het kersenbloesempark in het Amsterdamse bos. Daar staan 200 bloesembomen die geschonken zijn door Japan en ieder jaar als ze in bloei staan vindt er een Japans festival plaats. Dit evenement kwam ik tegen op Facebook en het leek mij een geweldige plek om een bloementje te geven. Ik vertelde het idee tegen Anne en we besloten om samen te gaan. We wisten niet zeker of de bomen toegankelijk waren voor publiek buiten het festival om, dus belde ik naar de gemeente. “Ik vroeg me af of het terrein van de bloesems gewoon toegankelijk is?” “Uh, ja want het is een openbaar terrein” zei de telefoniste nogal verbaasd. Oeps, een beetje een ongemakkelijk moment, maar ach het was erger geweest als we voor een dicht hek zouden staan toch?

Toen Anne en ik elkaar hadden gevonden na een hele tocht met het OV gingen we op zoek naar die beroemde bomen! Wist je dat de bloesembomen maar een aantal weken per jaar bloeien? Het hangt af van de weersomstandigheden hoe lang ze “mooi” blijven. Hoe harder het waait, hoe minder vol ze blijven. Anne en ik waren er toen de bomen al een beetje over hun hoogtepunt heen waren. Geeft niks, volgend jaar gaan we gewoon weer als ze er op hun mooist erbij staan! Het was erg rustig in het park en we besloten om het bosje te geven aan een vrouw met haar twee kinderen. We stapten op haar af en vertelden over onze missie om Nederland een stukje liever en socialer te maken door middel van het geven van een bosje bloemen. Stiekem hoop ik altijd bij een weg-geef-moment dat mensen blij en enthousiast reageren. De onbekende vrouw reageerde niet zo enthousiast. Wel gaf ze aan dat ze het leuk vond. Haar kinderen keken verbaasd naar wat er voor hun neus afspeelde. Het meisje keek naar de bloemen, waarop moeder zei: “wat een mooie bloemen hé , die krijgen we zomaar”. We wensten haar nog een fijne dag en besloten nog een stukje door het park te wandelen.

Het feit dat de vrouw in mijn ogen niet enthousiast reageerde wil natuurlijk niet zeggen dat ze er niet blij mee was. Want wie kan nu voor iemand anders bepalen wanneer iemand blij, enthousiast of verrast is? Nou precies, niemand dus en iedereen uit zich op een andere manier. Dat ik het zelf leuker zou vinden als iemand openlijk enthousiast is zegt meer over mij dan over de ander. Uiteindelijk gaat het om het gebaar en weet ik bijna wel zeker dat de vrouw en haar gezin van de bloemen hebben genoten.

Liefs,

Evelien

PS Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook en Instagram