• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen van Boer Tom

Een rondrijdend volkswagenbusje, Yvon Jaspers in een stippenjurk met laarzen d'r onder, het rustgevende platteland en gepassioneerde boeren die op zoek gaan naar de liefde van hun leven. Dit format bleek een hit en het programma 'Boer Zoekt Vrouw' is dan ook al meer dan tier jaar een populair programma. De leukste boer van de afgelopen jaren was toch wel de veelbesproken tulpenboer Tom, met maar liefst 1800 liefdesverklaringen. 1800! Moet je nagaan, dat is gewoon een concertzaal vol die verliefd op je is. Alle 1800 vrouwen grepen mis, want uiteindelijk is hij met Marieke er vandoor gegaan die hij ná het programma ontmoette. Wij vinden het een leuke keuze. We hebben Marieke ook even mogen ontmoeten en wat een lieve, leuke en mooie vrouw is zij. Ze zagen er dolgelukkig en verliefd uit (sorry 1800 dames) en wij vonden het een heerlijk stel om te zien.

Tot zover het Boer Zoekt Vrouw gedeelte, want Tom is veel meer dan bekend zijn van het programma. Zo is hij tegenwoordig presentator bij Eigen Huis & Tuin en is hij natuurlijk nog steeds tulpenboer. Eigenlijk voornamelijk bollenboer, maar daar komen we zo op;). Wij vonden het wel tof om als bloemenmeisjes niet een keer tulpen op de markt te kopen, maar ze te plukken bij de bekendste tulpenboer van Nederland. Zo gezegd zo gedaan. Wij spotten hem in januari op de nationale tulpendag op de Dam en waren zo brutaal om ons zelf uit te nodigen. We waren welkom en zo stonden we afgelopen vrijdag in zijn land.

Tom mailde dat de koffie om 09:00 klaar stond en dus ging ons wekkertje om 06:00. Een tijd waarop de meeste boeren ontwaken en we waren dus meteen lekker geintergreerd in het boerenleven. Rond iets over half 9 arriveerde de bus in het dorp waar Tom vlakbij woont. We vroegen een man in het dorp hoe we het beste naar Tom konden lopen. "Maar dat is bijna niet te lopen. Dat is best een eindje. Weet je wat, loop even mee naar huis en dan breng ik jullie d'r even naar toe". We waren helemaal verrast door dit super lieve gebaar en toen Bert, de man die ons een lift gaf, zijn sleutel binnen pakte vroegen we ons af of het concept van Bloemen Voor misschien meer een stadsdingetje was. Hier voelde we geen wantrouwen, maar alleen maar de intentie om ons te helpen. In de auto leerden we Bert wat beter kennen en hij zette ons af bij Tom.

“Wil je ook een bakje koffie Bert?” vroeg Tom gastvrij. Bert sloeg een bakje koffie niet af en zo dronken we met zijn allen een kopje koffie. Wij houden van deze gemoedelijkheid! En deze taferelen (de lift en met elkaar koffie drinken terwijl je elkaar niet kent) waren natuurlijk de ultieme voorbeelden van wat wij als bloemenmeisjes wel wat meer zouden willen. “Dit willen we eigenlijk ook wel in de stad” vertelden we aan Tom en Bert. We vertelden nog wat meer over Bloemen Voor (super leuk hoe Tom geïnteresseerd hierin was) en Tom vertelde op zijn beurt weer over zijn tulpenimperium. Ideeën voor een leuke samenwerking werden tijdens het koffie drinken al geoppperd. "Eigenlijk moeten we een soort nationale weg-geef-dag organiseren. Met tulpen natuurlijk!" zei Tom enthousiast. Wij zijn helemaal voor, want hoe cool zou dat zijn?

Naast wat Boer Zoekt Vrouw-weetjes (wist je bijvoorbeeld dat hij door vrienden is opgegeven) kwamen we met name veel over tulpen te weten. We leerden van alles. Zo kwamen we d'r al vrij snel achter dat het Tom niet om de bloemen was te doen maar om de bollen. Hij 'kopt' de bloemen af van de steel en verkoopt vervolgens de bollen door. "Kan je de bloemen dan niet onderaan de steel afknippen?" vroegen we ons af. “Op die manier heb je nog iets aan de bloemen én aan de bollen. Win-win situatie dan toch?” Zo simpel was het helaas niet, aangezien de bollen de steel nog nodig hadden om goed te blijven. De bollen worden vervolgens in kassen gekweekt en daar worden ze klaar gemaakt voor de winkel. Wauw. En wij maar denken dat de tulpjes rechtstreeks van het land zo de winkel in rollen. Tom vertelde ons dat de meeste mensen dat dachten dus dat scheelde weer voor ons bloemenvertrouwen;) Naast deze info leerden we nog veel meer. Van zieke tulpen tot aan nieuwe soorten tulpen en het was cool om te zien hoe gepassioneerd Tom over de tulpen sprak. Na de tulpenweetjes gingen we een aantal tulpen plukken, zodat we onze missie en de bloemen konden verspreiden met natuurlijk super veel dank aan Tom!

We vonden het super lief hoe Tom de tijd nam om ons van alles te vertellen, hoe welkom we waren in zijn land, hoe geïnteresseerd hij was in Bloemen Voor en dat we natuurlijk zeven (!) bossen bloemen mee kregen om weg te geven. "Weten jullie al waar jullie de bloemen gaan geven?" vroeg Tom zich af. We besloten om alle bosjes onderweg op verschillende plekken te geven, maar het was sowieso zeker waar we ons eerste bosje zouden geven. Natuurlijk aan Bert. Hoewel we altijd bloemen geven zonder dat daar een reden voor hoeft te zijn, konden we dit keer niets anders dan zijn lieve daad ‘belonen’ met een bloemetje. De wereld iets liever en kleurrijker maken doen we tenslotte met zijn allen.

Benieuwd bij wie de andere bloemen terecht kwamen? Lees dat eind deze week en houd onze Facebook in de gaten!

Liefs,

Evelien & Anne

Meer bloemenverhalen lezen?

Volg ons op Facebook of Instagram