• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de Chinese Tempel

Een coffeeshop, de wallen en een tattooshop. Al deze stoere en ‘ruige’ plekken hadden wij al aangedaan tijdens onze 'bloemenmeisjes vieren de lente event'. Ik liep met de laatste twee bosjes bloemen in mijn hand de Nieuwmarkt op. Bloemen Voor’s Anne had voor het event een overzicht gemaakt van leuke locaties waar je bloemen weg kon geven. En dat deed ik! In het overzicht stond ‘De Chinese Tempel’, locatie: Nieuwmarkt. Ik had deze locatie eigenlijk al in mijn hoofd toen we begonnen aan de dag, want ik was de Chinese Tempel nog nooit in geweest, maar was hier wel erg nieuwsgierig naar. Ik vroeg mezelf af wat er eigenlijk te doen zou zijn in de tempel? En of iedereen daar zomaar naar binnen kon?

Gedurende de dag gingen we eigenlijk steeds in tweetallen bloemen geven, omdat we de ontvangers niet teveel wilden overvallen met een grote groep. Evelien besloot met mij mee de tempel binnen te gaan. De tempel was mooi van binnen en er liepen allemaal toeristen rond. Ik besloot aan een mevrouw die bij de tempel zat het bosje bloemen te geven, maar nog voor ik kon beginnen aan mijn verhaal en de bloemen wilde overhandigen reageerde de mevrouw gelijk wat bozig. Toen ik de bloemen gaf en uitlegde waarom ik ze aan haar wilde geven brabbelde ze iets wat Eef en ik beide niet verstonden. "Zou ze boos zijn?" vroeg ik aan Eef na afloop. "Nee joh misschien begrijpt ze het gewoon niet" antwoordde ze.

Ik besloot nog een keer een poging te wagen om het te vertellen, maar ook deze mislukte. Misschien was het een cultuurverschil wat in de weg zat? dacht ik in mezelf. Zouden ze denken dat het een gift was?" vroeg Eef. Dat zou inderdaad kunnen! zei ik. Het voelde een beetje vreemd dat ze zo bot had gereageerd op iets wat heel aardig bedoeld was. En eerlijk gezegd heb ik tot nu toe alleen nog maar leuke reacties gehad van mensen. Op de terug weg naar huis hoopte ik stiekem dat de mevrouw toch blij zou zijn met de bloemen...

Liefs,

Julia