• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Seline en een prostituee

De zon breekt steeds meer door, terrasjes zitten vol en we zuigen alle vitamine d-tjes in ons op. Kortom het is weer lente. Om dat te vieren organiseerden we een paar weken geleden ons lentefeestje. We gingen met zijn allen op pad om bloemen aan vreemden te geven en iedereen mocht aansluiten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd tenslotte:)

Samen met Julia, Evelien en Desirée trok ik de stad in en gingen we naar een locatie waar ik al heel lang naar toe wilde: de wallen. Ik speelde al een tijdje met het idee om een keer een bloemetje aan een prostituee te geven, maar elke keer kwam het er niet van. Nu we bloemen op de wallen gingen geven, kon ik er niet onderuit en ik besloot dan ook om één van de dames een bloemetje te geven.

Ik liep relaxt over de wallen en besloot om maar gewoon spontaan te zien wie mijn pad kruiste. Toen we over de grachtjes liepen was één vrouw zo breed naar ons aan het lachen dat ik meteen zei “Ah wat een lieve vrouw, ik ga mijn bosje aan haar geven”. Toen ik een bosje bloemen uit de tas pakte en ik samen met Julia haar kant op liep, sloeg zij haar hand al voor haar mond. “Zijn die voor mij?” Leek ze zich gebarend af te vragen. Wij begonnen te knikken en we vervolgden onze weg naar haar toe. We legden het verhaal van Bloemen Voor uit en ze bleef maar herhalen: “Wauw, this is so beautiful. This is so kind!”. Ik vertelde haar dat ik haar erg mooi vond. Ze was namelijk een echte Spaanse schone. Ze antwoordde een beetje onzeker: “No it’s too dark here, but in daylight I am not” “Yes you are” bevestigde ik nogmaals mijn compliment.

Wegens haar privacy hadden we van te voren al besloten om haar niet om een foto te vragen, maar dat maakte dit weg geef moment er niet minder leuk om. Toen we terug kwamen stond er Engelse jongeman op ons te wachten. “Wat doen jullie? En waarom waren jullie bij haar?” vroeg hij zich nieuwsgierig af. Hij was waarschijnlijk benieuwd, omdat je meestal mannen bij prostituees ziet staan, maar eigenlijk nooit vrouwen. We vertelden dat we haar een bloemetje hadden gegeven en waarom we dat hadden gedaan. “Good work girls” antwoordden hij en gaf ons een ‘boks’ en high five.

Gedurende de dag zag ik iedereen om me heen stralen. “Ik kan niet stoppen met lachen, Ik vind dit zo leuk om te doen” zei Desirée meerdere keren en Eef (aka Evelien) riep uit “Ik word hier echt zo blij van, helemaal gelukkig”. Van het enthousiasme van deze lieve meiden kreeg ik ook een geluksgevoel van binnen. Toch bijzonder bedacht ik me. Dat door een idee wat een aantal jaar geleden zomaar opeens plots in mijn hoofd zat ervoor heeft gezorgd dat ik nu met drie meiden over de wallen loop, die ik zonder Bloemen Voor nooit zou hebben ontmoet. Dat dit idee, voor zowel ons als voor de ontvangers, voor zoveel positiviteit en geluksmomentjes zorgt. Na dit fijne realisatiemomentje liepen we door naar de nieuwmarkt om dit fijne gevoel voort te zetten.

We zagen een winkel vol met bloemenkleding en wisten het meteen zonder wat te zeggen: hier gaan we bloemen geven. “We zagen zoveel bloemen in de etalage, dat we dachten dat we jou vast blij kunnen maken met een bloemetje” zeiden we tegen Seline, de eigenaresse van het winkeltje. Ze was er super blij mee en vertelde dat ze nog nooit zoiets had meegemaakt. Ze holde naar boven om een vaasje te scoren en zette de bloemetjes trots op haar toonbank. “Kijk eens hoe mooi ze hier staan” zei Seline helemaal tevreden. Met een mooie en gezellige toonbank zeiden we Seline gedag.

Door naar een café. Dit keer niet om bloemen te geven, maar om de gezellige dag af te sluiten met een lekker wijntje en om even na te genieten van onze leuke bloemenmomentjes.

Liefs,

Anne

PS Meer van dit soort verhalen?

Volg ons dan op Facebook en Instagram