• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Gappie en de tatoeëerder

Zoals je misschien wel weet hebben wij laatst een grabbelton bedacht. Deze grabbelton is bedoelt om bloemen te geven op plekken waar je niet zo snel naar toe zult gaan. Eigenlijk zijn dat (voor mij) plekken, waarvoor je uit je comfortzone moet stappen. Één van de plekken uit mijn comfort zone is een bekende plek in Amsterdam, namelijk: de wallen. Zacht uitgedrukt niet mijn favoriete plek om een bloemetje weg te geven.

Tijdens het bloemenmeisjes vieren de lente evenement raakte ik in gesprek met Desirée, toen ik haar vroeg of ze een plek in gedachte had zei ze: de wallen lijkt me eigenlijk wel heel erg leuk. Een beetje verschrikt zei ik: “wauw, ik zou dat niet zo snel doen!”. Niet veel later ging ik op pad, volledig uit mijn comfortzone, richting de roze buurt.

Natuurlijk was ik niet alleen, maar samen met Julia, Desirée en Anne. Samen bedachten we wat plekken om naartoe te gaan. Omdat mij een coffeeshop – en dan bedoel ik niet een hip koffie tentje - altijd al wel een leuke plek leek om een bloementje te geven, besloot ik dat te doen! Aan coffeeshops geen gebrek en samen met Desirée stapte ik er eentje binnen.

Achter de bar was een spontane dame, genaamd Gappie hard aan het werk en samen besloten we haar de bloemen te geven.”Gappie” vroeg ik haar nog verbaasd? “Ja eigenlijk heet ik Gabriella, maar iedereen noemt me Gappie dus onthoud dat maar”. Ondanks de drukte luisterde ze aandachtig naar mijn verhaal en waarom ze de bloemen kreeg. Verrast nam ze de bloemen in ontvangst. “Ik ga ze mooi in mijn nieuwe huisje zetten” zei ze vrolijk.

Toen we weer naar buiten kwamen merkte Anne op dat er bij ons allebei een grote lach op het gezicht stond. En ze had gelijk. Ik voelde me zo vrolijk en vol energie van die leuke ontmoeting. Doordat ik bloemen gaf buiten mijn comfort zone was het extra leuk. Dezelfde dag liepen we ook nog een tattooshop binnen. Een grote stoere kerel stond achter de balie en we boden hem een bloemetje aan. Erg enthousiast kwam hij niet over, maar toen hij met een grote glimlach poseerde voor de foto kon je aan alles zien dat hij het leuk vond.

Ik heb zo genoten van de dag, de weg-geef-momenten, het ontmoeten van nieuwe mensen en de gezelligheid met elkaar. En mijn negatieve houding tegenover de wallen? Die is weg, sterker nog ik zou met plezier nog een keer gaan☺ Nu ik deze blog schrijf besef ik me dat het de kleine dingen zijn geweest die de dag zo waardevol hebben gemaakt. Note to self: doe de (kleine)dingen die je dag leuk maken met aandacht.

Liefs,

Evelien