• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor twee vriendinnen op het terras

Toen Bloemenmeisje Annelies me mailde of ik zin had om de lente te vieren met de bloemenmeisjes, moest ik niet lang nadenken. Toevallig had ik al eerder over Bloemen Voor gehoord en sindsdien stond het op mijn bucketlist. Het zal je dus niet verbazen dat ik op zondag 20 maart met twee bossen bloemen richting Amsterdam Centraal vertrok. Annelies mailde me niet omdat ze me kende. Ze mailde me omdat ze mijn blog had gevonden via Google. Ik schijf namelijk over positiviteit, geluk en de wereld een stukje mooier en groener maken. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij de missie van Bloemen Voor.

Let's start

Ietwat zenuwachtig liep ik met mijn twee bosjes fairtrade anjers Amsterdam Centraal binnen. Al snel zag ik een vijftal vrolijke dames met bossen bloemen. 'Jij bent het meisje van de Aandachtige Blog, toch?' kreeg ik te horen toen ik me voorstelde. Mijn zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon. Dit moest wel heel leuk worden! De middag begon met een (soja) cappuccino in een leuk café in de buurt. Onze tafel lag vol met bloemen en trok aardig wat bekijks door de andere gasten in het café. Bloemenmeisje Evelien had handige geplastificeerde kaartjes gemaakt met tips en Bloemenmeisje Julia deelde een A4'tje met leuke locaties uit. Ik vroeg de bloemenmeisjes het hemd van het lijf, zodat ik goed wist waar ik straks aan ging beginnen.

Naast tips en trics, was ik ook vooral benieuwd naar ervaringen van de bloemenmeisjes. Ik vroeg Anne welk moment haar het meest was bijgebleven. 'Het meest indrukwekkend was toch wel toen we 80 bossen bloemen in Parijs uitdeelden', vertelde ze me. Deze actie was vlak na de aanslag op concertzaal Bataclan in november 2015 en bedoeld om de mensen in Parijs weer wat positiviteit en hoop te brengen.

Na een hoop geklets over bloemen, studies en werk, werd het tijd om aan het werk te gaan. We splitsen ons op en gingen op pad op bloemen uit te delen. Bloemenmeisje Anne wilde graag bloemen uitdelen op de Wallen en dat leek mij ook wel spannend. Als je dan bloemen uit gaat delen, dan kun je het maar beter op een spectaculaire locatie doen, toch? Toen ik de rode lichten zag verschijnen, werd ik wel een beetje zenuwachtig. Hoe zouden mensen reageren als ik ze bloemen aan ging bieden? Zouden ze het wel leuk vinden? Ik negeerde mijn zenuwen en besloot gewoon door te gaan.

Eerste ervaringen

Ik mocht met Evelien mee naar een plek die al heel lang op haar to do list stond. Hoe dat precies ging, beschrijft Evelien dinsdag in haar blog. Wat ik er wel over kan zeggen, is dat ik daarna met een big smile weer buiten stond.

'Oh, jullie stralen helemaal!' riep Anne toen we klaar waren. Ze had gelijk: ik had een enorme glimlach op mijn gezicht die ik er de hele middag niet meer vanaf heb gekregen. Ik had de smaak te pakken en kon niet wachten om meer bloemen uit te delen. Het was maar goed dat ik twee bosjes had gekocht in plaats van één. Ik hoopte al dat het zo leuk zou zijn dat één bos niet genoeg was.

Nu zelf aan de slag

Nu was het mijn beurt! Ik zag een lief oud stel lopen en greep mijn kans. 'Kan ik jullie blij maken met een bosje bloemen vanwege het begin van de lente?' vroeg ik. Hoewel ze de bloemen niet aan konden nemen (ze sliepen in een hotel dus aan bloemen hadden ze niks), was alleen het aanbod al genoeg om positiviteit te verspreiden. 'Dit heeft onze dag al een heel stuk leuker gemaakt!' vertelde de dame me blij.

Vijf minuten later besloot ik nogmaals een poging te wagen bij twee vriendinnen die op het terras van een wijntje genoten. 'Mag ik jullie misschien een bosje bloemen aanbieden?' vroeg ik ze. In eerste instantie reageerde ze -net als de meeste mensen - een beetje terughoudend. Dat vind ik eigenlijk ook wel logisch, want hoe vaak krijg je bloemen aangeboden, gratis en voor niets? Nadat ik had uitgelegd waar we mee bezig waren, kwam het enthousiasme. 'Wat een ontzettend leuk idee!'

Helaas ben ik hun namen vergeten door de combinatie van zenuwen en enthousiasme, maar gelukkig hebben we de foto nog. Mocht je deze lieve meiden herkennen, laat het me dan even weten.

En door…

Na deze leuke ervaring, was het tijd om nog meer bloemen uit te delen. We hebben nog een heleboel mensen blij gemaakt met een boeket. Wie dat waren, zullen de andere bloemenmeisjes komende weken vertellen. Ik kan alleen maar zeggen dat het stuk voor stuk hele leuke ontmoetingen waren die ik niet snel meer zal vergeten.

Hoewel het uitdelen van bloemen misschien niet erg bijzonder klinkt, was het dat wel. Ik kreeg er zo veel energie van! Dit benadrukt maar weer hoe leuk het is om iets voor iemand anders te doen. De dankbaarheid die je daarvoor terug krijgt, is onbetaalbaar.

Lieve bloemenmeisjes, bedankt voor de ontzettend fijne dag! Ik heb genoten. Jullie hebben me geïnspireerd om vaker kleine dingen te doen voor vreemden. Ik geloof echt dat de wereld daar een stukje beter van wordt. Zo heb ik in de week daarna vaker leuke gesprekken gehad met vreemden mensen doordat ik bijvoorbeeld de deur voor iemand openhield of een onverwacht complimentje gaf. Laten we de wereld mooier maken, één boeket per keer!

Liefs,

Desirée

Meer van zulke verhalen?

Volg ons dan op Facebook en Instagram