• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Jus Tis

Je hebt van die weg-geef-plekken en momenten die een beetje een traditie beginnen te worden. Zo is bijvoorbeeld een ‘koningsbosje’ rond Koningsdag vaste prik en bezocht ik laatst voor de tweede keer ‘de-weg-geef-markt’ in Amsterdam-Oost. Door de naam alleen al voel ik me elke keer geroepen om er een bosje bloemen weg te geven en daarom ging ik ook dit jaar weer op pad.

Ik was er vorig jaar dus ook en liep toen Lilly tegen het lijf. Een ontmoeting die ik me nog goed kan herinneren. Lilly werd helemaal verlegen van onze ontmoeting en wist niet zo goed wat haar overkwam. Wat wel zeker was, was dat ze er super blij mee was. Dit jaar zag ik veel andere spulletjes in vergelijking met vorig jaar. Naast boeken en kleding, konden mensen ook gratis hun haar knippen, een henna tatoeage zetten en was er een DJ. Ik twijfelde om de bloemen aan één van deze mensen te geven en ging voor de laatste: de DJ.

De DJ bleek Jus Tis te heten en hij was samen met zijn vriendin Karlijn op de markt. Jus Tis zorgde voor lekkere plaatjes en Karlijn had zich zelf omgedoopt tot hoofd broodjes verzorger. “Ik ben al heel de dag met broodjes in de weer” vertelde ze enthousiast. Toen ik ze de bloemetjes aanbood kreeg ik meteen de telefoon van Jus Tis in mijn hand gedrukt: “Wat een super vet initiatief. Als jij nou even intoets waar ik je kan volgen, dan kan ik jou een keer een bloemetje geven” antwoordde hij. Super lief en eigenlijk de eerste keer in al die tijd dat iemand meteen zei mij een keer een bloemetje te willen geven. Wat ook opviel was dat er eigenlijk helemaal geen ‘check’ vragen volgde. Meestal vragen mensen nog even: ‘Dus ik krijg ze echt zomaar’? Als ik dan voor de tweede keer heb bevestigd, durven mensen er op te vertrouwen en nemen ze de bloemen graag aan. Dat onmiddellijke vertrouwen van Jus Tis en Karlijn vond ik mooi om te zien.

Karlijn vertelde dat het sinds de opening van de markt al erg druk was en veel mensen al mooie spulletjes hadden gescoord. Zelf hadden ze ook een hele tas vol spullen met als absolute topper een oude vintage radio. Paste natuurlijk helemaal goed bij het beroep van Jus Tis. Na nog even gekletst te hebben zei ik weer dag tegen dit lieve en relaxte stel. Een bosje bloemen armer, maar een lach op mijn gezicht rijker.

Liefs,

Anne

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook?

Volg ons dan op Facebook en Instagram