• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Patrick

Wat had ik zin in vrijdag! Ik zou dan namelijk met Anne gaan High Tea’en ter gelegenheid van haar verjaardag, maar natuurlijk ook om gezellig bij te kletsen. Anne kwam me ophalen van het station, zodat ze mij met de rolstoel richting de locatie van onze High Tea kon duwen. Ik kan namelijk (helaas) nog geen lange afstanden lopen. Ik had voor ons gereserveerd bij de Drie Graefjes in Amsterdam. Ik zei nog tegen Ann ‘’Ik weet wel waar we heen moeten, ik ben er lang geleden al een keer geweest’’. Dat was iets te voorbarig gedacht van mij… Steeg in, steeg uit, naar links en naar rechts.. “Waar is het nou?” vroeg ik me hardop af. Toen we er eenmaal waren vertelde de serveerster dat de High Tea plaats vond op hun locatie op het Rockin. Lachend hobbelde we met de rolstoel verder, snakkend naar taartjes en thee.

Na al die heerlijke sandwiches, cupcakes, redvelvet taartjes en brownies had ik het idee om Anne het beursgebouw van binnen te laten zien. Ik kom daar wel vaker omdat daar wat familie werkt en zo kwamen we op het idee om daar bloemen te geven. Hoe zouden de mensen daar op onze bloemen reageren? We doken de stad weer in op zoek naar een bloemetje. Dat leek nog niet zo gemakkelijk, want we zagen voornamelijk neppe bloemen, maar een echt bosje bloemen konden we maar moeilijk vinden. Uiteindelijk vonden we ons ‘bloemengeluk’ bij een bloemenkraam op de Nieuwmarkt. Daar waren ze eigenlijk al aan het afbouwen, maar gelukkig werden we nog even geholpen door een aardig meisje die het idee van Bloemen Voor heel mooi vond. Het feit dat het al zes uur geweest was (en de Beurs dus eigenlijk al dicht was), hield ons niet tegen om het toch even te proberen. Eenmaal op de Beurs aangekomen was iedereen al naar huis, helaas. Beursplein 5 staat dus bij deze nog op ons lijstje om eens een bloemetje te geven. We besloten dat ik de bloemetjes mee zou nemen en ze in de avond weg zou geven.

’S Avonds ging ik namelijk met mijn familie naar Toomler, een comedy café waar je een drankje kan doen en ondertussen heel hard kan lachen om alle comedians die er optreden. Echt een aanrader! Het leek me leuk om daar de bloemen weg te geven. Ik had besloten dat ik ze zou geven aan de comedian die me het hardst aan het lachen had gekregen. Dat was Patrick. Hij werkt al een aantal jaar in Toomler. ‘’Deze bloemen zijn voor jou, omdat ik het hardst om jou moest lachen”. Natuurlijk vertelde ik hem ook over het idee van Bloemen Voor. ’’Wat aardig zeg, leuk idee ook!’’ antwoordde hij. Patrick vertelde me dat hij al een aantal jaar in Toomler werkte. ‘’Ik ben nu bezig met mijn eigen theatershow en op dit moment doe ik allemaal try-outs.’’ Ik wenste hem veel succes en hij bedankte me voor de bloemen.

Het gaf me een goed gevoel om bloemen te geven aan iemand die mij zo’n leuke avond had bezorgd en ik kijk nu alweer uit naar het volgende bloemenmoment!

Liefs,

Julia

PS Wij vinden jou leuk! Jij ons ook?

Volg ons dan op Facebook en Instagram