• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de bezoekers van de Huishoudbeurs

Heel veel vrouwen, een enkele verdwaalde man, trolley’s, gratis eten, veel kortingen, demonstraties en de nieuwste snufjes. Waar denk jij aan? Ook aan de Huishoudbeurs? Wij waren daar een paar weken geleden om wat bloemen aan vreemden te geven. Eenmaal daar, waanden we onszelf eerst een weg tussen de de vele vrouwen. We zagen van alles: veel vrouwen, drukte, veel verschillende stands, eten, promotiemannen en natuurlijk veel aanbiedingen. Met drie bossen bloemen onder onze arm gingen we op pad en verkenden we de beurs..

Nadat we een tijdje hadden rond gelopen, besloten we om het eerste bosje bloemen aan twee vrouwen te geven. Zij stonden even op hun gemak stil en in hun tassen te rommelen waardoor we ze goed en op ons gemak konden aanspreken. In het begin leken ze even te twijfelen of ze de bloemen zouden aannemen, maar toen we vertelden dat er echt niets achter zat, waren ze uiteindelijk blij met de bloemen en kreeg deze bos een mooie plek in de boodschappentas. Na een kort gesprekje gingen we veder op pad om bosje twee en drie weg te geven, maar dat leek niet zo gemakkelijk te zijn…

We hebben eigenlijk nooit moeite om onze bosjes ‘kwijt te raken’. Meestal zijn mensen verrast, blij, verbaasd en/of ontroerd van ons idee en als we het uitleggen neemt eigenlijk iedereen het graag aan. Echter was het dit een keer een beetje anders. We spraken meerdere mensen aan, maar meerdere mensen wilden ons bosje bloemen niet aannemen. Een nieuwe ervaring en tegen verwachting. Was de Huishoudbeurs niet een plek waar iedereen graag van alles wilt scoren? De redenen waarom mensen het niet wilden aannemen waren erg verschillend. Zo wilden twee meiden het niet aannemen, omdat ze nog niet eens een cactus in leven konden houden (laat staan wat er met de bloemen zou gebeuren aldus deze meiden) en een paar anderen zeiden alleen maar ‘nee bedankt’. Ik weet niet waarom dit gebeurde. Misschien vertrouwde mensen het niet helemaal, omdat we niet officieel bij de beurs hoorden? Of dachten zij misschien dat er toch wat achter zat? We ontdekten dat bloemen geven op deze manier veel minder leuk is en omdat het allemaal niet zo soepel ging, besloten we om één bosje bloemen weer terug mee naar huis te nemen. Om het derde bosje bloemen weg te geven, verplaatsten we ons naar buiten.

Daar liepen we Fredo tegen het lijf en we gaven de bloemen meteen aan hem. Hij stond friet te bakken in een hippe frietbus en was verrast door ons gebaar: “Wat een vet idee”. We kletsen een tijd lang over de vraag hoe Bloemen Voor is ontstaan, hoe mensen meestal reageren en over onze ervaringen van de Huishoudbeurs. Daarbij vertelde hij dat hij de bloemetjes in de frietbus ging zetten, zodat iedereen kon genieten van de bloemetjes, "zo hebben jullie nog meer mensen blij gemaakt" aldus Fredo.

Hoewel niet iedereen stond te springen om onze bloemen, was het wel een hele ervaring. Misschien ook niet zo gek dat sommige wat wantrouwend reageerde. Wat zou jij ervan vinden als er opeens iemand voor je zou staan met een bloemetje?

Liefs,

Anne

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook?

Volg ons op Facebook en Instagram