• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Marlou, Jasmijn en Rint

Het was alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst bloemen heb gegeven. Ik werd opgeslokt door de drukte en ondanks al mijn bezigheden miste ik mijn bijzondere weg-geef-momentjes enorm. Afgelopen zaterdag was ik ook weer aan het werk en bakte we voor het eerst onze verse friet op de zaterdagmarkt in Den Bosch. Ik was nog nooit in deze stad geweest. Tenminste nog nooit écht. Alleen een keer omdat ik een wereldreis met de trein maakte en ik in deze stad moest overstappen, maar ik had nog nooit de gezellige binnenstad ontdekt.

En wat jammer! Want was is het een heerlijke stad. Het viel mij op dat de mensen elkaar nog echt begroeten en een praatje met elkaar maken. In Amsterdam is dit veel minder. Hoewel ik voornamelijk druk bezig was met friet bakken, vond ik gelukkig toch nog een momentje om pauze te houden. Tijdens mijn pauze liep ik lang een bloemenstal en ik kon het niet laten om een bosje tulpen te kopen. Ik was eigenlijk niet van plan om bloemetjes te geven, maar dat ontstond eigenlijk heel spontaan. Daarbij zijn spontane bloemenmomentjes vaak één van de leukere.

Met een bos tulpen onder mijn arm liep ik terug naar de frietkraam. Op mijn weg daar naar toe zag ik de goedlachse Marlou met haar kinderen Jasmijn en Rint. Spontaan sprong ik bijna voor de kinderwagen en vroeg ze of ik ze blij kon maken met een bloemetje. “Wij van Bloemen Voor vinden het namelijk leuk om de wereld wat leuker, socialer en kleurrijker te maken. Dit proberen we te doen door bloemetjes aan vreemden te geven. Het contact met ‘vreemden’ aangaan is namelijk super leuk” vervolgde ik enthousia

st mijn verhaal. De goedlachse dames vonden het zo'n leuk en lief idee dat ze het binnenkort misschien zelf een keertje willen doen. We vinden het altijd leuk om te horen als mensen ons voorbeeld willen opvolgen en daar worden we erg blij van.

Later bedacht ik me dat ik Marlou, Jasmijn en Rint wel had kunnen uitnodigen voor ons 'bloemenevenement', maar dat was ik helemaal vergeten. Mochten jullie het lezen Marlou, Jasmijn en Rint: jullie zijn van harte uitgenodigd om zondag 20 maart samen met ons en andere mensen een bloemetjes aan vreemden in Amsterdam te geven. Zou leuk zijn om jullie daar te zien!

Liefs,

Myrthe

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook?

Volg ons op Facebook en Instagram