• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Yoni

Dit keer hoefde ik niet de deur uit om mooie bloemen te kopen, maar de bloemen werden bezorgd door Greetz aan huis. Wij krijgen namelijk een jaar lang, elke maand twee bossen bloemen van hun. Eén voor onszelf en één voor een vreemde. Hoe lief? Zorgvuldig had ik twee verschillende boeketten uitgezocht via de website en het voelde erg luxe om ze zo aan huis bezorgd te krijgen.

De locatie waar ik het boeket zou gaan weggeven had ik al een tijdje in mijn hoofd: het weeshuis in Monnickendam. Het is een locatie met een geschiedenis. Veel kinderen hebben hier hun thuis gehad in de 18e en 19e eeuw. Momenteel is het een gezellig restaurantje waar je heerlijke huisgemaakte appeltaart kan eten. Dit is niet zomaar appeltaart, maar deze wordt met liefde gemaakt en geserveerd door mensen met een (verstandelijke) beperking. Zo werkt ook Yoni daar al een aantal jaar met veel plezier in de keuken en in de bediening. Door haar lagere IQ en haar epilepsie was het lastig om voor haar een baan te vinden. Uiteindelijk is zij in het weeshuis terecht gekomen en daar is zij helemaal op haar plek.

Yoni kwam als eerste op mij af om de bestelling op te nemen en daarom heb ik ervoor gekozen om de bloemen aan haar te geven. Ze was ontzettend verrast en kon bijna niet geloven dat de bloemen voor haar waren. “Wat een mooi idee dat jullie dit doen, meer mensen zouden dit moeten doen! Ik ga de bloemen meenemen in mijn fietstas en het boeket een mooi plekje geven thuis.” reageerde ze enthousiast. We hebben gezellig met elkaar gekletst over haar leven en haar werk en voor we het wisten was er een uur voorbij. Zo kwam ik onder andere te weten dat in het weeshuis 35 mensen werken met een beperking en zij 5 begeleiders hebben. Met zijn allen houden ze het restaurantje draaiende. Tussendoor hebben ze ook verschillende knutselactiviteiten. Yoni vertelde dat ze vooral naar de vrijdagavond uitkijkt, omdat ze dan gaan bowlen en zij vaak wint.

Het was een gezellige middag met de vrolijke en dankbare Yoni! Ik werd helemaal aangestoken door haar enthousiasme en met een blij gevoel ging ik naar huis.

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook? Volg ons op Facebook en Instagram.

Liefs,

Julia