• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Peter-Jan en Ineke

Op weg naar vriendinnen en het carnavalsgedruis in het zuiden, maakte ik vorige weekend even een pitstop om de geluksroute in Haarlem te bezoeken. We waren een tijd geleden al uitgenodigd, maar nu kwam het er dan eindelijk van: (hopelijk) wat geluk brengen met bloemen!

Nadat we waren verdwaald en op een gegeven moment bijna op de snelweg belandden, zagen we op een gegeven moment een grote ballon met daarop: geluk. Dat kon niet missen! We kwamen binnen en zagen al spannende bordjes hangen als ‘krachtverhalen’ en ‘blote voetenpad’. Hoewel we erg benieuwd waren naar al deze dingen, besloten we om eerst even bloemetjes (en hopelijk wat geluk) te geven.

Al vrij snel zag ik Peter-Jan zitten. Hij was op zijn gemakje aan het lezen aan de complimenten-tafel en oogde erg rustig en relaxt. Alsof hij het goed naar zijn zin had en lekker zat te ontspannen. “Wat een leuk en mooi idee” reageerde Peter-Jan. Het was een korte ontmoeting en ik merkte dat Peter-Jan in een andere flow zat dan wij. Sowieso heerste er in het hele pand iets meer sereenheid en rust dan in de mood waarin Evelien en ik verkeerde. Wij waren nog een beetje melig van onze tocht en opeens belandden we in een plek waar diepe gesprekken, kleuren en rust de overhand heerste.

Wij hadden meerdere bloemetjes meegenomen en dus ging ik nog op pad om het tweede bosje te geven. Dit bosje gaf ik aan Ineke. Ineke leek even te twijfelen of ze de bloemetjes ging aannemen: “Eigenlijk sta ik hier als geluksbrenger, maar als ik geluk breng, mag ik ook best een beetje geluk ontvangen toch?” leek ze zich hardop af te vragen. “Tuurlijk mag dat” verzekerden we haar. “Ik neem ze dan graag aan, ze zijn tenslotte ook zo mooi”. Bij Ineke kon je tekenen, maar het was niet zomaar een kleurplaat maken. Bij Ineke kon je namelijk een deel van een verhaal tekenen. Ze had een grote slinger gemaakt, met allemaal verschillende tekeningen. Als die tekeningen bij elkaar vertelden als het ware één verhaal. Het leek dus net of je een scene uit een verhaal aan het tekenen was. Dit verhaal was een visioen wat Ineke eerder had gehad, ook tijdens de geluksroute.

Na mijn portie geluk opgesnoven te hebben, pakte ik de trein weer en reisde ik verder af naar Brabant. Op naar nog meer geluk: vriendinnetjes, feestjes en wijn.

Liefs,

Anne

PS LIEFDE EN VRIENDJES

Wij vinden jou leuk, jij ons ook? Volg ons dan op Facebook en Instagram.