• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor mevrouw Slit

Na de leuke ontmoeting met Mats gisteren, wilde ik vandaag nog een bosje valentijnsbloemen weggeven. In tegenstelling tot de leeftijd van Mats, ging ik vandaag op bezoek bij mevrouw Slit in het bejaardentehuis. Ik was benieuwd of Valentijnsdag daar ook zo leefde. Zelf vier ik Valentijnsdag nooit zo heel uitgebreid. Vanavond ga ik lekker met mijn vriend uit eten en vanochtend werd ik verrast met een mooie bos rode rozen, lief!

We klopten aan bij mevrouw Slit en ze riep dat de deur open was. Mevrouw Slit lag languit in haar stoel. Ze was afgelopen maandag geopereerd aan haar tenen dus we kwamen als geroepen! Ze vond het heel gezellig dat we even langskwamen en was gelijk al verrast met ons bezoekje. Toen ik de mooie valentijnsbloemen aan haar overhandigde was ze heel emotioneel. “Wauw, dat is zo mooi. Ach meisje, wat ben jij een schatje!” Toen ze me aankeek zag ik tranen in haar ogen. Ik vond dat erg speciaal om te zien. Ze bleef maar herhalen: “wat super lief dat deze bloemen voor mij zijn, ik vind ze ook zo mooi’’.

Ik vertelde daarna waarom de bloemen voor haar waren en dat het speciaal voor Valentijnsdag was. “Dat wist ik helemaal niet. Oh dus dat verklaart ook waarom iedereen vanochtend met een roos in de hand liep” zei ze alsof het kwartje op zijn plaats viel. “Dus u heeft al een roos ontvangen vandaag?” vroeg ik haar. “Nee, ik niet. “Door mijn operatie aan mijn tenen kan ik niet meer zo snel lopen, daardoor was ik vanochtend te laat beneden om ook een roos te ontvangen. Ik snapte al niet waarom iedereen een roos kreeg vandaag, maar dan zal dat de reden zijn. Extra bijzonder dat ik nu dus alsnog bloemen heb gekregen’’ vervolgde ze haar verhaal.

Mevrouw Slit vertelde onder andere ook nog over haar bijzondere zwanenverzameling en over haar kanariepiet Piet die maar niet wilt zingen. We kletsten nog wat door en toen ik haar vroeg of ze vroeger wel Valentijnsdag vierden antwoordde ze: “Nou vroeger was dat niet zo als nu en eigenlijk kan ik me dat ook niet meer herinneren. Ik ben inmiddels al 27 jaar weduwe’’. Het was een bijzondere valentijnsontmoeting. Ik hoop dat iedereen een fijne en liefdevolle Valentijnsdag heeft vandaag!

Liefs,

Julia

PS LIEFDE EN VRIENDJES

Wij vinden jou leuk! Jij ons ook? Volg ons dan op Facebook en Instagram.