• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Mats

Wij zijn een beetje verliefd geworden. Op Mats. Laten we even bij het begin beginnen. We spraken even met elkaar af, omdat we elkaar al veel te lang niet hadden gezien. We besloten om even een theetje te drinken in Monnickendam en strandden neer bij het tentje Da Piera (super leuk, tip!) We werden geholpen door de liefste ober van Nederland. Super lief, heel beleefd, heel attent, hard werkend. Personeel om trots op te zijn en dit vertelden we dan ook zeker aan zijn bazin.

Terwijl we ons drankje aan het drinken waren, hadden we al bedacht dat het leuk zou zijn om een valentijnbosje voor deze lieve ober te halen. We rekenden af en racete naar de dichtsbijzijnde bloemenwinkel. Toen we al bijna de hoek om waren kwam Mats nog naar buiten en riep: “Sterkte he”. Juul zit namelijk door een operatie in een rolstoel en kan moeilijk lopen. Ons hart brak en Juul kreeg zelfs tranen in haar ogen van zijn lieve gebaar. We waren geraakt door deze lieve en meelevende jongen. Eenmaal in de bloemenwinkel stelden we wat roosjes samen (we dachten dat een roze hart vol met rozen misschien iets wat ver ging) en gingen vol verwachting terug naar de winkel.

Eenmaal binnen was er een kleine bummer, omdat Mats al weg bleek te zijn. We vertelden ons verhaal over Bloemen Voor aan de bazin van Mats en we vertelden dat we de bloemen graag aan hem wilde geven. "Ik weet zeker dat hij dat heel leuk gaat vinden, hij was al zo in zijn nopjes met de complimentjes die jullie hem gaven". Ze belde Mats op onder de noemer van 'Kan je nog heel even terugkomen?' en vijf minuten later kwam hij binnen. Hij dacht vast dat hij nog even moest werken, maar toen hij ons zag staan met een bosje roosjes keek hij lichtelijk verbaasd.

“Kunnen wij jou blij maken met een bloemetje? Normaal lopen we op een vreemde af om een bloemetje te geven, maar speciaal voor jou zijn we een bloemetje gaan halen. Dit hebben we nog nooit gedaan in de hele ‘Bloemen Voor’ geschiedenis. Sorry dat we je lieten terugkomen, we hopen dat het de moeite waard is” vertelden we hem. ””Zeker, zeker de moeite waard. Echt wel! Ik ben er echt heel blij mee. Echt heel erg bedankt”. Hij gaf ons drie kussen om zijn waardering te laten blijken. “Heb je een vriendinnetje, misschien kan je ze aan haar geven of misschien zelf houden?” “Ik denk dat ik ze aan mijn moeder ga geven” zei Mats enthousiast. Na dit lieve antwoord smolten wij nog meer van deze lieve ober.

Na veel sterktewensen voor Julia gingen we weer terug. Mats fietste een paar minuten later nog trots voorbij met de bos rozen onder zijn arm. Van zo’n spontane valentijnsactie worden deze bloemenmeisjes blij.

Liefs,

Julia en Anne

PS LIEFDE EN VRIENDJES

Wij vinden jou leuk, jij ons ook? Volg ons dan op Facebook en Instagram.