• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Patty en Wendy

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met geluk. We vinden het belangrijk om gelukkig te zijn en mensen lijken hun leven in te richten op geluk. Maar wat is geluk? Of misschien nog wel belangrijker: wat betekent geluk voor jou?

Voor mij betekent geluk: tevreden zijn met jezelf en wat je doet. De kleine geluksmomentjes zorgen vaak voor het diepste geluksgevoel, die momentjes waaraan je later terug denkt en nog steeds een fijn gevoel bij krijgt. Bijvoorbeeld: een gezellig etentje met vrienden of familie, een complimentje van je baas, een lente zonnetje of toch gaan sporten terwijl je stiekem geen zin had en het hartstikke goed ging. Natuurlijk ervaar je zulke momenten niet dagelijks en lijken ze soms ook wel eens zeldzaam. Maar daar kun je zelf iets aan doen! Bedenk eens waar je gelukkig van wordt of probeer eens iets wat je nog nooit hebt gedaan en ervaar wat het met je doet. Voelt het goed? Mooi!

Afgelopen weekend deelde ik samen met Anne bloemen uit op de Geluksroute in Haarlem. Deze route wordt in verschillende steden door het hele land georganiseerd en heeft als doel: het ervaren en delen van geluk. Op de Geluksroute kwamen wij Patty en Wendy tegen. Ze waren gezellig met elkaar aan het praten en ontvingen van ons ieder een bosje tulpen.

Als bloemenmeisje word ik gelukkig van het geven van een bosje bloemen aan een vreemde. Nog altijd vind ik het wel eens spannend om zomaar op iemand af te stappen, maar de na afloop voel ik me altijd blij! Waarom? Omdat ik iemand anders blij heb gemaakt.

De correspondent heeft een tijd terug een stuk gepubliceerd over het praten met vreemden. Daarin wordt uitgelegd dat verschillende onderzoeken laten zien dat het contact met vreemden een heel positief effect op je kan hebben. Je humeur wordt er bijvoorbeeld beter van en je geluksgevoel wordt versterkt!

Ik kan me voorstellen dat afstappen op een vreemde buiten je comfortzone ligt. Ik daag je daarom uit om het gewoon een keer te doen, zodat je het zelf kunt ervaren wat het met jou doet! Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? We hebben een handig stappenplan geschreven waarin we tips geven over hoe je op andere mensen afstapt. Wil je graag een keer samen met ons bloemen geven? Je bent van harte welkom bij ons evenement: bloemenmeisjes vieren de lente! Op 20 maart in Amsterdam.

Liefs,

Evelien

PS Wij vinden jou leuk! Jij ons ook? Volg ons dan op Facebook of Instagram