• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor het team van de Zeeman

Zoals Evelien al vertelde hadden wij laatst een pre-kerstdiner met alle bloemenmeisjes. Hoe leuk! Ik had lekker twee weken vakantie en nodigde de meiden bij mij thuis uit. Ik was verantwoordelijk voor het hoofdgerecht, Julia nam een heerlijke pompoensoep mee als vooraf en Myrthe een heerlijke chocoladetaart als toetje. Als hoofdgerecht maakte ik zoete aardappel, stoofvlees en een frisse salade. We waren veel te druk met kletsen, waardoor we weinig foto’s hebben genomen (wij houden van genieten in het moment;), maar je moet me geloven dat het erg lekker was en vooral heel gezellig)

Een etentje met bloemenmeisjes moet natuurlijk gepaard gaan met verse bloemen op tafel. Ik was vroeg wakker om boodschappen te doen en zo ging ik al rond een uur of 09:00 naar de Dappermarkt. Ik kocht daar dit keer twee bossen bloemen voor mezelf (het was vakantie;)) en één voor een ander. Tijdens het kerstdiner kreeg ik van bloemenmeisje Annelies nog heel bosjes tulpen, waardoor ik uiteindelijk een huis vol bloemen had. Heel fijn! Ik had nog best veel te doen, waardoor ik eigenlijk dacht: ‘shit eigenlijk heb ik niet zoveel tijd om bloemen aan een vreemde te geven. Heel stom dat ik dat dacht, want het duurt eigenlijk helemaal niet lang en het is altijd leuk.

Daarbij heb ik sinds ik dit project ben begonnen vanaf dag één bij de bloemenkraam bloemen voor mezelf + een vreemde gekocht dus ik kon het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om geen bosje voor een vreemde mee te nemen. Ik kocht uiteindelijk een bosje (anjers?) voor een vreemde, maar hield het dicht bij huis omdat alle kerstactiviteiten nog wel in mijn hoofd zaten. Ik wilde even binnen kijken bij de Zeeman voor wat leuke decoratie en eenmaal binnen sprak ik het meisje achter de kassa aan.

Ik bood haar de bloemen aan en ze reageerde een beetje twijfelend met “Dit kan je misschien beter even aan de leidinggevende vragen”. Misschien dat ze het niet helemaal vertrouwde. Na nog een keer mijn verhaal verteld te hebben, wilden ze de bloemen aannemen en hoe duidelijker ik ‘het concept’ van Bloemen Voor uitlegde hoe enthousiaster de reacties werden: “Oh wat lief! En wat een mooi iniatief” zeiden ze op het einde. Ik vond die omslag van sceptisch in het begin naar enthousiast en verbaasd op het einde mooi om te zien. Dit is één van de redenen waarom ik Bloemen Voor twee jaar ben begonnen. Ik wilde graag laten zien dat we niet sceptisch hoeven te zijn, maar dat het vooral heel leuk is.

Eenmaal teruglopend naar huis besefte ik dat mijn ‘bloemen-voor-voornemen’ is om vaker bloemen op onverwachtse plekken te geven zoals ik bijvoorbeeld bij de krakers of de tattooshop deed afgelopen jaar. Omdat ik vaak bloemen geef als tussendoor momentje zijn de weg-geef-momentjes vaak dicht bij huis, maar daar wil ik verandering in brengen. Zo lijkt het mij bijvoorbeeld leuk om een keer bloemen te geven bij een motorclub, de voedselbank of in de duurste straat van Nederland. Wat lijkt jou een leuke weg-geef-locatie? Laat het hieronder in een reactie weten of op Facebook of Instagram. Volg je daar ons al? Dat vinden wij leuk!

Liefs,

Anne