• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de vrouw bij de slager

Met mijn armen vol tulpen verliet ik de Dam. Gaf Anne een knuffel en liep richting de tram om naar huis te gaan. Ik had bedacht om mijn bosje in de tram te geven, maar dat kan alleen als er iemand in de tram zit die nog geen tulpen heeft;) Het was leuk om te zien dat zoveel mensen tulpen hadden geplukt, maar daardoor werd het wel wat lastiger voor mijn weg-geef-moment.

Ach ik moest toch nog boodschappen doen dus met mijn weg-geef-moment zou het wel goed komen. Het is grappig om te zien hoe anderen je staan aan te gapen wanneer je bij het winkelcentrum uit je auto stapt en een bosje bloemen meeneemt het winkelcentrum in. Je ziet ze denken ‘Waarom neem deze vrouw bloemen mee om boodschappen te doen?’ Zelf zou ik dat waarschijnlijk ook denken als ik hen was. Normaal koop je bloemen als je boodschappen aan het doen ben, maar nu nam ik de bloemen mee om boodschappen te doen.

Ondertussen stond ik te wachten bij een drukke slager. Er stond een wat oudere dame voor mij zachtjes in zichzelf te mopperen over hoe druk het was. Eerst luisterde ik nog onbewust mee maar een halve minuut later was ik gewoon aan het luistervinken. Ik begreep uit haar gemopper dat ze niet zo’n beste dag had. Ik tikte haar op haar schouder: “Kan ik het wachten misschien iets minder vervelend maken door u een bosje tulpen aan te bieden?” vroeg ik haar. Er verscheen een bescheiden glimlach op haar gezicht en haar opgetrokken schouders ontspande zich weer iets meer dan een paar seconde daarvoor. Ze bedankt mij hartelijk maar was inmiddels aan de beurt om haar bestelling te doen. Al snel was haar aandacht weer bij filet american en twee kogelbiefstukjes.

Het blijft leuk om te ervaren hoe anderen reageren op dit kleine gebaar. Met sommige mensen sta je gerust een kwartier te kletsen en anderen zeggen bedankt en gaan vervolgens hun weg. Het maakt eigenlijk ook helemaal niks uit. Een ding hebben alle ontmoetingen met elkaar gemeen, ze vervolgen altijd de weg met een grotere glimlach dan een paar minuten daarvoor.

Liefs,

Myrthe

Wij vinden jou leuk! Vind je ons ook leuk? Volg ons dan op Facebook en Instagram.