• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Verslag: Bloemen plukken op de dam

Gratis tulpen plukken! Zowel de woorden tulpen als gratis zijn typisch Nederlands en dus is het niet heel verwonderlijk dat dit evenement elk jaar een groot succes is. Heel de dam staat vol met tulpen, (maar liefst 200.000) en iedereen mag gratis een bosje plukken. Gewoon, zomaar. Om wat blijdschap te delen en de start van het tulpenseizoen te vieren. Vorig jaar was ik er ook en toen ik dit jaar een uitnodiging kreeg om te komen, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken! Bloemenmeisje Myrthe sloot ook gezellig aan en we waren er helemaal klaar voor!

We hadden het geluk dat we voor de opening van de tuin al naar binnen mochten om wat foto’s te maken (de voordelen van een bloemenmeisje zijn;)) en dus poseerden we trots tussen de tulpen, ontmoetten we een aantal kwekers en kwamen we van alles te weten over de tulp. Wist je bijvoorbeeld dat de tulp helemaal niet uit Nederland komt, maar uit Turkije? Ook was minister Koenders er om een nieuwe tulp te dopen en ontmoetten we de bekendste boer van Nederland: Boer Tom. Voor degene die hem niet kennen. Die bekende boer van ‘Boer zoekt vrouw’ die 100.000 brieven kreeg. Ik had vorig jaar al het idee om in plaats van bloemetjes op de markt te kopen gewoon even bij hem langs te gaan om wat bloemen van zijn land te plukken. Ik mailde hem, maar kreeg niets terug. Ik vermoedde dat hij vrij veel (vrouwen)post kreeg en om hem niet af te schrikken opende ik mijn mail nog zo met: “Niet schrikken! Ik ga je niet proberen te versieren”, maar het mocht niet baten;) Nu we hem in levende lijve zagen, was dit een mooie kans om mijn vraag opnieuw te stellen.

Myrthe en ik stormden op hem af en vertelden wie we waren en wat het idee was van Bloemen Voor. “Nu hadden we bedacht dat het eens leuk zou zijn om bloemen bij jou te komen plukken” vervolgden we ons verhaal. “Ja dat mag! Alleen niet mijn hele land leeg plukken hé” reageerde hij. We spraken af om ergens half maart langs te komen en schudden elkaar nog even de hand op deze afspraak.

Nu deze afspraak vast stond konden we beginnen met plukken. Natuurlijk vroegen we om twee tasjes waar de tulpen in konden. Eén tasje met tulpen voor onszelf en één tasje met tulpen voor een vreemde. Myrthe en ik plukte hetzelfde bosje voor onszelf: donkerpaars gemixt met lila en witte tulpen en voor onze ‘vreemde’ deden we een mix van alles wat.

Nadat ons bosje geplukt was, gingen Myrthe en ik ieder ons eigen weg om onze tulpjes weg te geven. Myrthe gaf haar bosje bloemen in Diemen weg en ik vervolgde mijn weg naar een koffietentje in de buurt. Zondag meer over bij wie mijn bosje terecht kwam!:)

Liefs,

Anne

PS Volg je ons al op Facebook of Instagram?