• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Ferry

Helaas is het voor mij de afgelopen tijd niet mogelijk om spontaan de straat op te gaan en daar een bloemetje weg te geven. Dit komt omdat ik een probleem heb aan mijn heup, waardoor ik geen lange stukken meer kan lopen en afhankelijk ben van een rolstoel. Ik heb gelukkig een hele lieve vriend die mij op zaterdagochtend wel eens meeneemt naar de markt hier in het stadje Monnickendam, waar ik woon. Hier kan ik eindelijk weer eens een vreemde verrassen met een mooi bosje bloemen!

Op de markt kies ik voor een bosje roze rozen. Terwijl ik de bloemen koop merk ik pas hoe jammer ik het vind dat ik een lange tijd geen bloemen heb kunnen weggeven! De markt vind ik altijd een fijne plek, en ik bewonder de mensen die op de markt staan. Ze zijn namelijk altijd zo vriendelijk en hartelijk! Uiteindelijk besluit ik de bloemen weg te geven aan de meneer achter het kraampje ‘bakkerij het stoepje’.

Ik ben stiekem eigenlijk best nieuwsgierig of het kraampje ook daadwerkelijk van de meneer is die achter het kraampje staat. Ik stapte op Ferry af en vertelde hem dat het bosje bloemen voor hem was. “Oh wat lief” reageerde hij enthousiast. Nadat ik hem vertelde waarom ik hem een bosje bloemen gaf, vroeg ik hem of de kraam van hem was. Hij vertelde mij dat de bakkerij zelfs van zijn opa is geweest, toen van zijn vader en nu van hem. Een echt familiebedrijf dus! Sinds dat hij 14 was hielp hij zijn vader al mee en zo is hij erin gegroeid. Hij staat maar liefst op vijf verschillende markten per week.

Nadat we even hebben staan kletsen, kregen mijn vriend en ik allebei iets lekkers, hmm! Het voelde weer zo goed om iemand spontaan een bosje bloemen te geven! Hopelijk kan ik vanaf nu weer wat vaker op pad!

Wil je op de hoogte blijven van onze bloemenverhalen? Volg ons op Facebook en Instagram!

Liefs,

Julia