• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Parijs

De aanslagen in Parijs hebben een ongelofelijke indruk gemaakt op ons allemaal. Nadat het onderstaande filmpje ten ronde ging op Facebook, hadden wij allemaal zo iets van: “We willen iets doen” Toen Sophie (vriendinnetje van Anne) een appje naar Anne stuurde: “Hoe mooi zou het zijn om bloemen in Parijs uit te delen?” maakten we er meteen werk van. We regelden een overnachting, vervoer, bloemen en versterking. Ook nodigden we de jongens van Subtiel en MakeTheDiff. uit, zodat zij een filmpje van ons idee konden maken. We wilden namelijk graag het idee en de liefde later ook via het Word Wide Web verspreiden. De jongens gingen in op onze uitnodiging (hoe cool en lief!) en zo vertrokken we met zijn zessen naar Parijs: Evelien, Myrthe, Anne, Sophie, Mark (MakeTheDiff.) en Steyn (Subtiel).

Even was het nog spannend. Zo net voor vertrek. We dachten dat we de bloemen uit de bloemenbranche gesponsord kregen, maar dat was toch nog moeilijker dan gedacht. Alles was al geregeld, alleen hadden we last minute toch nog bloemen nodig. Een vrij essentieel dingetje;) We openden een speciale rekening, zodat mensen een bijdrage konden storten en gingen een dag voor vertrek langs bloemenwinkels/supermarkten om zoveel mogelijk bloemen te verzamelen. Binnen 24 uur hadden we meer dan 80 bossen bloemen geregeld. Zowel gekocht van de donaties als gratis gekregen van supermarkten/bloemenkramen en andere partijen. We waren ontroerd door het feit dat we binnen zo'n korte tijd zoveel bloemen konden regelen met de hulp van andere mensen en vol goede moed gingen we de volgende dag naar Parijs.

Donderdagochtend was het dan zover. We gingen met twee volle 'bloemenauto's' naar Parijs. Het was een gezellige en lange rit (veel file!) en eenmaal in het appartement leerden we elkaar allemaal even kennen. De meesten waren tenslotte allemaal ‘ een vreemde’ voor elkaar. Deze trip paste dus helemaal in het 'Bloemen Voor' concept;)

Vrijdag gingen we dan eindelijk de bloemetjes uitdelen. We begonnen in de ochtend bij Place de La Republique vlak bij de bloemenzee voor alle slachtoffers van de aanslagen. In de middag vervolgden we onze weg naar de omgeving van de Eifeltoren. We hebben heel veel bijzondere ontmoetingen gehad, maar zullen er enkele uitlichten.

Belevenissen van Myrthe

“De dame die me erg is bij gebleven is een rijpere dame uit Bretagne. Zij had ons gevonden in plaats van wij haar. Ze sprak niet heel veel Engels maar we deden allemaal ons best om elkaar te begrijpen. Gelukkig hadden we een uitleg in het Frans bij ons. Toen ze het briefje had gelezen pakte ze me stevig vast en kreeg ik een dikke knuffel en twee zoenen. Ik was een beetje overdonderd door deze reactie. Een minuut of vijf later kwam ze terug met een chocoladereep. Deze kreeg ik cadeau omdat ze iets van Bretagne aan ons mee naar Amsterdam wilden geven.

Het was een prachtige reis die ik met heel veel liefde en plezier heb beleefd. Ik had hem voor geen goud willen missen! Ik was met allemaal lieve mensen in een prachtige stad om vertrouwen en de liefde te delen. Ik mag mij een zeer gelukkig mens noemen!"

Belevenissen van Evelien

“Het voelt alsof ik het nog niet heb verwerkt. Parijs. De Parijzenaren. De reacties. Durven doen wat je raakt is een zinnetje wat zo af en toe door mijn hoofd schiet. En ik denk dat de ervaring in Parijs daar helemaal bij past. De ontmoetingen met Parijzenaren waren stuk voor stuk bijzonder. Zichtbaar ontroerd, verrast, blij en dankbaar. Een meisje die zich open stelde om te vertellen hoe de sfeer in de stad was na de aanslagen. Dat mensen verbinding met elkaar zoeken om deze gebeurtenis aan te kunnen en weer verder te gaan met het leven. De openheid die ontstond tijdens de weg-geef-momenten deden alle (mogelijke) barrières op het gebied van taal, cultuur of het feit dat we volslagen vreemden voor elkaar waren wegvagen.

Twee beste vrienden, zoals ze zichzelf omschreven, bewogen zich lachend en dansend over Place de’ Republique ze zagen er zo leuk en gelukkig uit dat we besloten ze een bosje bloemen te geven. “For free” reageerden ze verbaasd? Toen we vertelde over de gedachte achter het bosje bloemen waren ze blij verrast en lieten ze aan ons merken dat ze het heel mooi en bijzonder vonden wat we aan het doen waren. Na een leuke foto van ze gemaakt te hebben vervolgden ze lachend hun weg.

Heel bijzonder om verschillende mensen te ontmoeten en om even verbonden te zijn door middel van een bosje bloemen.”

Belevenissen van Anne

“Ook ik had veel leuke en bijzondere ontmoetingen. Zo is de ontmoeting met een jong gezinnetje me erg bij gebleven. Ik nam een roos mee voor de kleine Noa en een bosje rozen voor haar papa en mama. Ik vertelde hen dat we naar Parijs waren gekomen met als aanleiding de verschrikkelijke aanslagen in Parijs en dat we hopen dat liefde uiteindelijk zal overwinnen. Ook lichtte ik nogmaals toe dat bloemen en liefde geen oplossing voor alles was, maar dat we dachten dat het belangrijk was om zowel vertrouwen in elkaar te blijven houden en een connectie te blijven maken met mensen en niet bang daarvoor te zijn. De papa en mama van Noa knikten instemmend en schoten vol waardoor ik ook weer vol schoot. We gaven een groepsknuffel, gewone knuffels en een kus aan elkaar en voelde ons sterk met elkaar verbonden. Een verbinding terwijl we elkaar tien minuten kenden, maar omdat we allemaal begrepen waar het om ging. Nadat ik was weg gelopen bleven de ouders en Noa even met elkaar op de grond zitten om het moment even tot zich te nemen en Noa van uitleg te voorzien wat er precies gebeurd was.

Eigenlijk is onze trip moeilijk onder woorden te brengen. De trip heeft op ons allemaal een erg grote indruk gemaakt. Gelukkig zijn Mark en Steyn momenteel bezig met een filmpje van deze dag, zodat jullie er ook een beetje bij konden zijn.

Last but not least. We willen nog even de volgende mensen/bedrijven bedanken voor de bloemen:

Ten eerste alle mensen die geld hebben gedoneerd, waardoor wij grotendeels alle bloemen konden kopen!:) DANK JULLIE WEL! Ook bedanken we graag de bedrijven die ons een bosje (of meerdere) hebben gedoneerd: Bloemen op Locatie/ Albert Heijn Celebesstraat / Bloemenkraam op de Dappermarkt / DEEN Diemen / AH Diemen / Mooi bij Rick / De plantenmarkt / STARBLOOM / Sijmons / Jolly Fleurs / BON Fleur / Jumbo Diemen - Noord / Voor de kaartjes aan de bloemen: Drukkerij deabrummelkamp en natuurlijk Steyn en Mark voor het videofilmpje wat er binnenkort aan komt!!

Wauw! Nu we zo alles opsommen zien we maar weer hoeveel lieve mensen er eigenlijk allemaal zijn. Dank jullie wel. Heel veel liefde!

Wil je op de hoogte blijven van onze bloemenverhalen? Volg ons op Facebook of Instagram.

Liefs,

Myrthe, Evelien en Anne