• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de knappe man, Emma en Kim en het Franse Consulaat

De tweede week van mijn project Myrthe Deelt Geluk is inmiddels afgelopen en ik ging weer elke dag op pad met een bloemetje. Ik gaf deze week de meeste bosjes met een lach weg, maar ook één met een traan.

Bosje nummer acht van deze maand kocht ik nabij Amsterdam Centraal. Bij een kleine bloemenkiosk zag ik prachtige tulpen. Ondanks dat ik haast had kon ik deze tulpen niet laten staan en moest van mijzelf ‘dwangmatig’ een weg-geef-moment eraan koppelen.

Toen ik de bloemen eenmaal had, ging ik snel weer verder. Door mijn haast zag ik niet dat het stoplicht op rood stond en ik liep tegen een meneer op. Geïrriteerd draaide de man zich om. Met mijn liefste lach zei ik "Sorry, ik was even ergens anders met mijn gedachten. Maar mag ik u deze bos tulpen cadeau doen?" Hij kon er wel om lachen, want mijn hoofd was waarschijnlijk zo rood als een tomaat. De man was er uiteindelijk erg blij mee en ik vond het leuk om te zien dat zijn eerste geïrriteerde reactie was omgezet naar een blije reactie. ”Mag ik een foto van u maken?” vroeg ik hem nog. Je raadt het nooit... Telefoon leeg! Geen foto dus, maar ik heb hem natuurlijk wel een ‘Bloemen Voor’ kaartje meegegeven.

Woensdag ging ik samen met mijn moeder gezellig naar de Albert Cuyp om de lekkerste patatjes van Amsterdam te eten bij mijn broertje. Mijn moeder wilde verse bloemen voor in huis en ik nam natuurlijk een mooie herfstbos mee voor een vreemde. We liepen terug en ik zag twee dames hand in hand lopen. Ik waardeer het enorm dat in een land als Nederland je gewoon ten aller tijden jezelf kan zijn. De dames, Emma en Kim, waren verbaast en ontdaan toen ik ze vertelde dat ik ze de bloemen mee naar huis wilde geven. Ze komen oorspronkelijk uit Manchester en hebben dit daar nog nooit meegemaakt. Emma and Kim, I hope you enjoyed the flowers! It was really nice to meet you girls!

Voor zaterdag stond mijn tiende weg-geef-momentje gepland. Echter liep dit even iets anders dan gepland. Vrijdagavond zat ik aan de tv gekluisterd door de verschrikkelijke gebeurtenis in Parijs en het voelde niet goed om zomaar vrolijk iemand blij te maken. Ook door wat er donderdag al in Libanon was gebeurd. Ik besloot om mijn bloemen niet aan iemand, maar bij het Franse Consulaat neer te leggen.

Er lagen al een aantal bloemen en ik merkte dat ik kippenvel kreeg bij de gedachten dat er altijd iets ergs moet gebeuren voordat er ‘saamhorigheid’ komt. Ik hoop dan ook dat dit mijn eerste en ook direct mijn laatste bos bloemen is waarbij ik de behoefte voel om ze neer te leggen om stil te hoeven staan bij onnodig pijn en leed. Ondanks het verdrietige laatste bosje bloemen van deze week, hoop ik nog twintig mensen heel erg blij te kunnen maken deze maand.

We zitten al bijna op de helft van november en ik ben ‘pas’ op een eenderde van mijn project van deze maand. Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

Liefs,

Myrthe