• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Nazneen

"Ik ben ziek Ann” appte een vriendinnetje van me laatst. “Moet ik wat boodschappen voor je doen?” appte ik haar terug. Ze appte haar boodschappenlijstje door en ik ging naar de markt om wat dingetjes te halen. Nu ik toch op de markt ben, kan ik meteen een bloemetje meenemen bedacht ik me en dus kocht ik drie bosjes. Eén voor mezelf, één voor m’n zieke vriendinnetje en één voor een vreemde.

Het werden drie bosjes die ik weer lekker door elkaar mixte (of eigenlijk deed de bloemenverkoopster dat) met margrietjes, iets paars en nog wat paars kruid. Onderweg naar de markt keek ik alweer lekker om me heen. Zie ik iemand aan wie ik zo de bloemen wil geven? Waar zal ik ze überhaupt geven? Als ik weet dat ik bloemen ga geven, scan ik de omgeving om me heen altijd goed en kijk ik met een open blik naar iedereen om me heen. Ik kijk mensen net iets te lang aan, glimlach af en toe en merk dat ik in mijn hoofd al een klein beetje bij het weg-geef-moment ben.

Hoewel veel mensen de revue al hadden gepasseerd in mijn hoofd, werd mijn aandacht getrokken door een moneytransfer bureau. Ik liep voorbij, zag een vrouw achter de balie, en dacht héé misschien ga ik ze hier geven” Hoewel ik al talloze keren langs het moneybureau was gelopen, was het me eigenlijk nooit écht opgevallen.

Ik besloot om daar naar binnen te gaan en vertelde mijn verhaal aan de vrouw achter de balie, Nazneen. Er was een scheiding van glas tussen ons - voor de veiligheid - maar dat mocht de pret niet drukken. “Wat leuk en bijzonder! Ik kan ze alleen niet aannemen, maar ik wil ze wel graag hebben!” vertelde Nazneen mij. Ik kon de bloemen niet aan haar overhandigen, omdat ik niet achter en zij niet voor de balie mocht komen in verband met veiligheid. We besloten om de bloemen naast het intercomdingetje te zetten en dat zij de bloemen dan mee zou nemen als ze naar huis zou gaan of als haar collega haar kwam aflossen.

“Hoe reageren mensen als je de bloemen geeft? En hoe lang doe je dit al?" Vroeg Nazneen zich hardop af. Ik vertelde haar dat mensen eigenlijk altijd wel blij zijn, maar dat het soms wel wat enige uitleg vereist;) Ik vond het leuk dat Nazneen zo geïnteresseerd was en vertelde haar nog meer over Bloemen Voor. Zij vertelde op haar beurt dat het nu wel erg rustig was bij het moneytransferbureau en dat ze hoopte dat het in de middag wat drukker zou zijn. “Dan gaat de tijd toch wat sneller” aldus Nazneen. Na een kort gesprekje vervolgde ik mijn weg weer verder richting huis.

Nu het eerste bloemetje was afgeleverd, was het tijd om het tweede bosje (samen met behoorlijk wat vitaminetjes) af te geven bij mijn zieke vriendinnetje. Gelukkig was ze een klein beetje opgeknapt, zodat we nog even samen konden chillen met gemberthee met honing. Bijketsen, bloemen en weekend in het vooruizicht. Wat wil je nog meer?:)

Bloemen bij vriendinnetje

Bloemen thuis

Wil je op de hoogte blijven van al onze bloemen verhalen? Volg Bloemen Voor op Facebook, Instagram of Pinterest!

Liefs,

Anne