• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Bo

Al een tijdje was ik aan het denken over wat mijn volgende weg-geef-moment. Ik vond het moeilijk om iets te bedenken, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik ging richting het thuisfront met het openbaar vervoer en besloot bloemen te geven in de trein!

Op het centraal station van Leiden kocht ik twee bosjes paarse tulpen. Het leuke aan tulpen vind ik dat ze groter worden als je ze in het water zet en de paarse kleur past wel goed bij dit herfstige weer buiten. Vind je ook niet? Eenmaal op het perron moest ik nog wel een tijdje wachten op de trein. Ondertussen was ik lekker aan het kijken naar alle mensen die passeerden en was tegelijkertijd aan het bedenken bij wie mijn bosje terecht zou komen.

Toen de trein arriveerde bleef ik nog even staan en keek ik om me heen. Uiteindelijk ben ik gewoon een deur ingestapt, een coupé door gelopen en ging ik tegenover Bo zitten. Toen ik haar gedag zei vroeg ik of ik haar een bosje bloemen mocht geven. Ze keek me wat verbaasd aan en zei: “ ja hoor, dat mag! Maar waarom eigenlijk?” Ik vertelde haar over het idee van ‘Bloemen Voor’ en ze reageerde heel enthousiast. Ze vertelde ook dat dit soort initiatieven bij haar passen en dat ze misschien zelf ook wel eens een bloementje gaat weggeven! We bleken dezelfde plaats van bestemming te hebben en hadden ook nog eens bij elkaar op de studie gezeten. Hoe toevallig is dat?!

Het leuke aan dit moment was dat we gezellig hebben gepraat over van alles en nog wat! Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ze hele leuke armbandjes maakt, die op Instagram zet en benaderd wordt door mensen die ze graag willen kopen.

Hoe vaak zitten we wel niet in de trein verzonken in onze eigen gedachten of smartphone, te druk met ons eigen leven? Ik maak me er in ieder geval regelmatig schuldig aan. Regelmatig is eigenlijk zacht uitgedrukt, want voor de mensen die mij kennen ben ik echt verslaafd aan mijn telefoon! Terwijl het zo leuk kan zijn om een gesprek met een vreemde te hebben. Gewoon omdat het gezellig is en je kort een kijkje kan nemen in elkaars leven, waardoor je misschien zelf aan het denken wordt gezet of gewoon allebei blij wordt!

Voor mij was deze ontmoeting er eentje waardoor ik vrolijk op het fietsje richting huis trapte. Gewoon een korte ontmoeting met een leuk persoon!

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Instagram of Pinterest!

Liefs,

Evelien