• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Carina, Jerisa, een 'oudere' man en de winkelende dame

Twee weken geleden ben ik 30 geworden en dat heb ik groots gevierd! Om mijn 30e levensjaar een gouden randje te geven wil ik dit jaar extra bijzonder maken! Mijn geluk delen met de wereld. Ik wil een jaar lang iets goeds doen. Iets kleins, iets groots, iets met 30, iets met liefde, iets voor/met een ander en iets met een lach! Maar ja er is zo veel leuks en bijzonders om te doen, waarbij ik een ander en mijzelf extra blij kan maken. Ineens had ik het! Een jaar lang elke maand 30 keer iets doen voor mezelf of voor een ander. Elke maand met een ander “thema”. Om mijn eerste maand te beginnen was het al snel duidelijk dat ik in november 30 bosjes bloemen wilde weg geven! Hoe leuk is dat? Ik heb de afgelopen week al zeven bloemetjes gegeven. Zo gaf ik een bloemetje aan mijn moeder, de dochter van een vriendinnetje en aan mijn lieve oma.

Als bloemenmeisje voor Bloemen Voor, geef je natuurlijk ook bloemetjes aan vreemde en dat deed ik afgelopen week maar liefst drie keer!

Twee van de drie bosjes bloemen heb ik in Veenendaal gegeven. Ik kocht mijn bloemen dit keer bij de supermarkt en besloot om ze ook daar te geven. Ik sprak een dame aan die nietsvermoedend haar winkelwagentje terug ging brengen. “Mag ik u blij maken met een bosje bloemen?” vroeg ik haar. Ze reageerde verbaast zoals de meeste mensen maar was heel blij met de roosjes.

Na het weg-geef-moment met de vrouw zag ik een wat oudere man staan. Ik wilde mijn andere bosje graag aan een man geven, omdat het toch meer een ‘gewoonte’ is om bloemen aan een vrouw te geven dan aan een man. Bloemen geven aan een man was voor mij dus een kleine uitdaging. In ieder geval, de man was een beetje aan het aanrommelen en was zijn boodschappen in zijn fietstassen aan het stoppen. “Meneer, kan ik u blij maken met een bosje bloemen?” “Uhm…. ja dat mag wel..” Ik vind het gek dat mannen soms verbaasder kunnen reageren dan vrouwen. Wellicht verwachten ze niet dat ze zomaar een bloemetje krijgen van een vreemde vrouw. Hij vond het volgens mij een beetje gek dat hij zomaar iets van een vreemde kreeg, maar hij vond het wel een mooi gebaar. Het verzoek voor een foto sloeg hij af, maar dat geeft natuurlijk niets. “Moet ik de bloemen nu terug geven?” vroeg de man zich af. “Nee natuurlijk niet! Zet ze in een mooi vaasje en geniet ervan” zei ik tegen hem.

Naast mijn ‘Veenendaalse’ bosjes gaf ik ook nog een bloemetje weg in Amsterdam Zuid-Oost. Afgelopen dinsdag haalde ik mijn moeder op uit haar werk en had onderweg een bosje bloemen gekocht. Ik had de bloemen in ieder geval al binnen, maar had nog geen idee aan wie ik ze ging geven! Alsof de goden ermee speelden, was er opeens een onwijs leuke dame in de buurt die de weg niet helemaal wist. Ik vertelde haar hoe ze het beste naar haar bestemming kon komen. Nadat ik haar de weg had verteld, kletsten we nog even samen over een verhuizing die er voor hen aan zat te komen. Ik had ondertussen allang bedacht dat de dames de bloemen mee naar huis zouden krijgen en ze waren er super blij mee. Toen ik ze gaf kreeg ik een dikke knuffel van dochter Jerisa! Zo lief! Carina en Jerisa, mochten jullie dit lezen: veel succes en plezier met de verhuizing!

Dit waren mijn eerste bloemen in november en ik heb heel veel zin om de overige 25 nog weg te geven deze maand.

Wil je op de hoogte blijven van andere bloemen ontmoetingen? Volg Bloemen Voor op Facebook, Instagram en Pinterest en klik hier voor mijn eigen project.

Liefs,

Myrthe