• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Santa Fé

Terwijl ik dit blogje schrijf, galmt de muziek van Santa Fé door mijn speakers. ‘Garage pop’ zoals ze het zelf zeggen. Ik had nog nooit van deze band gehoord, maar toen ik vorige week donderdag samen met Emma en Annelies in Utrecht was, zag ik ze sound checken in een winkel. Ik had een bloemetje in mijn hand en liep op deze band af om ze te ontmoeten en te ontdekken wat ze speelden.

Maar first things first. Laat ik bij het begin beginnen. Via het Instagramaccount van Kindness Therapy (leuk initatief!) vonden Emma en Annelies ‘Bloemen Voor’. Ze waren meteen enthousiast over het geven van bloemen aan vreemden en wilden onderzoeken of ze een bloemenmeisje wilden worden. Super leuk! We spraken daarom met zijn drieën af om dit idee verder uit te pluizen.

Ik ontmoette Emma en Annelies in een café in Utrecht waar we elkaar eerst even leerden kennen. Ik vertelde ze wat tips en tricks over het geven van bloemen aan vreemden en raakte enthousiast van deze ontmoeting met deze toffe meiden. Hoe cool dat zij dit idee misschien wilde voorzetten in hun eigen stad? Na een tijdje gekletst te hebben, gingen we op pad met drie bossen bloemen.

We waren nog maar nét vertrokken en mijn aandacht werd al getrokken door Santa Fé. “Wat doet een band in een winkel? Wie zijn ze? Wat spelen ze?” Allemaal vragen die door mijn hoofd spookte. “Ik denk dat ik ze hier ga geven” zei ik tegen Annelies en Emma. We twijfelden nog heel even, aangezien het idee meer was dat we de bloemen op straat gingen geven, maar ik besloot om toch hier naar binnen te gaan.

“Mannen, misschien een beetje een gekke vraag, maar willen jullie deze bloemen hebben”? Dat wilden ze wel en ze vonden het idee van Bloemen Voor “erg vet” aldus de band. Santa Fé bleek onderdeel te zijn van Popronde. Popronde is een muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in 31 steden in Nederland. In elke stad treden bands en artiesten op in galeries, kerken, café’s en in Santa Fé’s geval dus een winkel. Super tof en leuk om dit initiatief te ontdekken. Wij waren te druk met bloemen geven, maar ik denk dat ik voor de herkansing in Amsterdam ga binnenkort!

Het eerste bosje bloemen van de drie was gegeven. Annelies ging op pad met het tweede en het derde bosje. Haar weg-geef-momenten waren ontzettend leuk en ik vond het tof om te zien hoe Annelies aan de slag ging. In de trein terug naar Amsterdam had ik een grote glimlach op mijn gezicht. Wat brengt dit ‘project’/deze hobby me toch veel leuks! Ik ontmoet leuke nieuwe mensen, verras vreemde mensen en (niet onbelangrijk) het maakt me vrolijk.

Wil je op de hoogte blijven van alle bloemenverhalen? Volg Bloemen Voor op Facebook, Pinterest en Instagram.

Liefs,

Anne