• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Ahmed en Raghed

Hoe zou jij reageren als iemand die jij niet kent jou een bloemetje aanbiedt terwijl je aan het winkelen bent? Ik denk dat ik verbaasd zou zijn. Al snel gevolgd door een vlaag van enthousiasme en een hoofd vol vragen. Waarvan “waarom?” waarschijnlijk de belangrijkste zou zijn. Waarom deel jij bloemen uit aan mensen die je niet kent? En waarom aan mij? Toen ik afgelopen donderdag Raghed, Ahmed en hun drie kinderen zag lopen in de Mariastraat in Utrecht, besloot ik dat ik mijn bosje chrysanten aan hen zou geven. Waarom? Misschien omdat ik een seconde oogcontact had met Raghed, misschien omdat het stel wat minder snel liep dan al het andere winkelende publiek of misschien omdat ik de aanblik van hun gezinnetje aandoenlijk vond.

Toen ik hen vroeg of ik hen mijn bos bloemen mocht aanbieden, keken ze mij eerst wat twijfelend aan. Het was alsof ze bang waren dat ik hen geld zou vragen op het moment dat ze het boeket zouden aannemen. Als een soort krantenverkoper die je vraagt of hij je een krantje mag geven en daarna probeert een abonnement aan jou te verkopen. Ik word een beetje door hun twijfel overvallen. Dat had ik niet verwacht. Dus benadruk ik dat ik echt niets terug verwacht in ruil voor mijn bos bloemen. Dat ik uitsluitend mensen hoop te inspireren iets vaker te doen voor iemand anders. Ook als ze die persoon niet kennen. Na die woorden zie ik Raghed heftig knikken. De twijfel is verdwenen.

De volgende dag krijg ik via bloemenmeisje Anne een bericht van Ahmed. Een foto van het tweetal in het centrum van Utrecht met de domtoren op de achtergrond. Ik zie dat het papier is iets van het boeket afgehaald waardoor de bloemen beter te zien zijn dan op de foto die ik zelf had gemaakt, maar wat mij vooral opvalt is de brede glimlach van het tweetal. Alle twijfel is definitief verdwenen. Ik zie twee blije mensen. “Hier word ik vrolijk van”, schrijf ik terug naar Anne. Mijn dag kan niet meer stuk; Ahmed en Raghed hebben mij ook een glimlach cadeau gedaan.​

Wil je op de hoogte blijven van onze bloemenontmoetingen? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Pinterest.

Liefs,

Annelies