• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Ruben

Deze week kreeg mijn vriend een groot boeket en ik kreeg een bos zonnebloemen van een vriendinnetje cadeau. Super leuk om in één week zelf twee bossen bloemen te krijgen! Ondanks dat ik twee bossen bloemen had gekregen, ging ik natuurlijk ook nog zelf op pad om een bos te geven.

Deze week kocht ik mijn bloemen niet op de Dappermarkt, maar mocht ik een ‘boeket van de week’ bij bloemenwinkel de Flowery Shop ophalen. In het programma Hollands Beste Bloemstylist zetten ze elke week een bos bloemen (met een specifieke bloem) centraal. Dit boeket wordt dan een week lang door heel Nederland in verschillende bloemenwinkels verkocht.

Ik liep de Flowery shop binnen en was blij verrast dat de medewerkers van de Flowery Shop het idee van Bloemen Voor al kende. De verkoopster vertelde dat ze het een heel mooi idee vond. “Je laat zien dat er veel meer achter een bloemetje zit”, zei ze. “Bij het geven van een bloemetje kan ik me voorstellen dat je ook een opening maakt voor een gesprek” ging ze verder. Ik knikte instemmend, een opening voor een gesprek ervoer ik bijvoorbeeld bij het bloemetje dat ik aan ‘Nel’ gaf. En het geven van een bloemetje is voor mij zelfs nog meer dan dat.

Zo kan een bloemetje aan een vreemde geven een mooi excuus zijn om het gesprek aan te gaan met mensen/groepen waar je zelf vooroordelen of (te) positieve of negatieve beelden bij hebt, zoals bijvoorbeeld bij de krakers het geval was. Door ze een bloemetje te geven en het gesprek aan te gaan kan je daar vervolgens zelf over oordelen en ontdekken of het ook echt zo is. Kortom er zit veel meer achter dan ‘slechts’ een bloemetje aan een vreemde geven en dat is precies waarom ik hier zoveel plezier aan beleef.

Terug naar de bloemenwinkel: in mijn boeket van de week zat de lisianthus. Dit was voor mij iets nieuws, want volgens mij heb ik deze bloem in twee jaar tijd nog nooit gegeven. Hoogste tijd dus! Ik kwam er achter dat de lisianthus voor waardering staat en ik besloot om mijn weg-geef-moment daar aan te koppelen.

Ik ging nadenken over wat ik allemaal waardeer in het leven: lieve mensen om me heen, lekker wijntje, vakanties, zon, mooie ontmoetingen en last but not least: ETEN. Ik kan ultiem genieten genieten van een lekker broodje of een heerlijk diner en besloot om de kok van één van mijn favo tentjes in de buurt een bloemetje te geven. Als je ergens gaat eten zie of spreek je de kok eigenlijk nooit, terwijl hij (of zij) degene is die jouw lekkere maaltje bereidt. Om het ‘nooit-zien-en-nooit-spreken’ te doorbreken gaf ik een bloemetje aan Ruben. Hij werkt in Walter’s Woodbury Bar waar ik altijd ultiem geniet van mijn favo lunch: een broodje Indian Tikka met korianderpesto en yoghurtsaus. Zo lekker!

Ik liep richting de keuken en vroeg hem of hij de bloemen wilde hebben. “Deze bloemen staan voor waardering en aangezien ik dol ben op jullie eten, wilde ik de bloemen hier geven” vertelde ik aan Ruben. Hij vond het super lief dat hij de bloemen kreeg en was er erg blij mee. We kletsten nog even kort verder, maar wilde tegelijkertijd niet dat andere mensen door mij op hun eten moesten wachten;) We namen afscheid en ik beloofde hem dat ik snel terug zou komen voor een broodje.

Dit was de eerste keer dat ik een weg-geef-moment koppelde aan een betekenis van een bloem en zeker voor herhaling vatbaar. Leuke en andere invalshoek dan ‘normaal’:)

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram.

Liefs, Anne