• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor het verliefde stel

Het was voor mij laatst een onwijs spannende dag! Ik ging voor de allereerste keer niet alleen bloemen voor mijzelf kopen, maar ook voor een vreemde.

Ik fietste door de regen naar één van mijn vaste bloemenstalletjes. Het was helaas één van de laatste keren dat ik zonnebloemen (ik ben dol ze) kon kopen dit jaar. Daarom werd het een bos zonnebloemen voor mijzelf en een bosje voor iemand die ik nog niet ken.

Ik vervolgde mijn fietsreis naar de Albert Cuyp voor de rest van de boodschappen. Ondertussen keek ik woest om mij heen op zoek naar iemand aan wie ik de bloemen durfde te geven. Naast dat het ontzettend leuk is, is het namelijk ook heel erg spannend;)

En dan zie ik een ouder stel lopen. Hand in hand! Wanneer ik dit soort stelletjes over straat zie lopen wens ik altijd maar dat ik en mijn lief dat over een lange tijd ook nog zo hebben. Die vonk waarbij de liefde er na al die jaren nog zo van afspat. Ik trek m’n stoute schoenen aan, haal diep adem en loop op ze af. Ik vertel ze dat ik het tweede bosje bloemen aan hen wil geven. De liefde die er van afstraalt is zo mooi! Natuurlijk vertel ik ze dat dit mijn eerste keer is dat ik bloemen weg geef en dat ik het idee van Anne en Bloemen Voor zo’n onwijs goed initiatief vind. Om eens zomaar iets voor een ander te doen, zonder er iets voor terug te verwachten. Een blij gezicht is meer dan voldoende!

Zoals ‘oudere’ mensen dat kunnen, vertellen ze dat ze al 56 jaar getrouwd zijn en nog altijd verliefd zijn! Hoe mooi is dat?! Maar dat ze eigenlijk nog nooit zomaar bloemen had gekregen, zelfs niet van haar man. Ze glimlacht naar hem. “Ach het hintert niks. Hij is een goedzak ook zonder bloemen”. Als dank graaft de lieve oude dame diep in haar tas (zoals het fenomeen ‘graven in je tas’ heel bekend is bij vrouwen) en ze tovert er een dropje uit. Als bedankje voor de mooie bloemen.

Het was kriebels in de buik. Spannend om de eerste keer bloemen te geven. Maar het was zo ontzettend leuk en hun reactie was ook al zo lief. Ik kan het iedereen aanraden en zou zeggen: wanneer je binnenkort een bosje bloemen voor jezelf koopt, neem er één extra mee en geef het weg!

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest

Liefs,

Myrthe