• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Remke, Noa en El Houcien

Vorig weekend brak het eerste voorjaarszonnetje door en daar genoot ik ultiem van! Ik begon de zaterdagochtend met m’n favo ontbijt Eggs Benedict (gepocheerde eitjes, zalm en hollandaisesaus) samen met een vriendinnetje. Om het weekend nog leuker te maken ging ik na mijn verwenontbijtje naar de markt om bloemen te kopen en dus ook te geven!

Ik kocht de bloemen ouderwets op de Dappermarkt en omdat de herfst nu officieel was gestart besloot ik om een herstboeketje te maken. Ik kocht twee verschillende bossen: rode besjes en oranje bloemen (ik weet de naam niet..). Ik had weinig inspiratie voor een bijzondere plek dus besloot ik om mijn weg-geef-moment dicht bij huis te houden, vier meter van de bloemenkraam, en gaf de bloemen weg aan een gezinnetje op straat.

Ik ontmoette Remke, Noa en El Houcien. Ze waren gezellig met zijn drieën boodschappen aan het doen toen ik de bloemen aan hen gaf. “Hoeven we hier helemaal niets voor te doen?” reageerde Remke verbaasd. Toen ik zei dat dat niet het geval was zei ze: “Oke, wat leuk! Dankjewel”. Ik vertelde hun nog kort over het idee van Bloemen Voor en noteerde fanatiek de schrijfwijze van El Houcien, omdat ik wist dat ik deze naam anders geheid verkeerd ging schrijven.

Ondertussen was tijdens het weg-geef-moment mijn buurvrouw spontaan aangesloten, omdat ze toevallig langs kwam gelopen tijdens het geven van de bloemen. “Zie ik je zomaar spontaan live in actie” zei ze enthousiast. We kletsen nog even verder nadat Remke, Noa en El Houcien d’r weer vandoor gingen om vervolgens weer lekker te genieten van het voorjaarszonnetje!

Wil je op de hoogte blijven van bloemenverhalen? Volg ons op Facebook en Instagram.

Liefs,

Anne