• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Lea en Marre

Vorig weekend was ik gezellig een nachtje in Maastricht op bezoek bij mijn ‘cleanparents’ zoals boerin Bertie van Boer zoekt Vrouw zou zeggen. We hadden voor de zaterdag een leuk programma: beginnen met een yoga klasje en daarna bloemen kopen en geven. Bernadette (de moeder van mijn vriend) is lid van de Dahliavereniging in Maastricht. Deze vereniging heeft een grote tuin vol met de mooiste Dahlia’s. Vorig jaar plukten we al bloemen in deze tuin en gaf ik de bloemen uiteindelijk aan Rob. Aangezien het volop Dalhiatijd was, besloten we om de traditie ‘Dahlia’s geven in Maastricht’ voor te zetten. We kochten drie mooie bossen en gingen op pad.

Ik wist al voordat ik in Maastricht was waar ik de bloemen wilde geven. Namelijk bij ‘Maastricht verwelkomt Vluchtelingen’. Bij Maastricht verwelkomt Vluchtelingen kon je welkomstpaketten inleveren. In deze paketten zitten dan basisbehoeften zoals eten en kleding. Ik vind dat iedereen een warm welkom verdiend en dat niemand in de kou hoeft te slapen of honger hoeft te hebben. Ik kan me verbazen over de harde reacties van mensen en vind het moeilijk om te lezen dat mensen alleen uitgaan van wantrouwen of gevaren. Regelmatig lees ik met een open mond Facebookreacties en klik ze vervolgens maar snel weg, omdat het me treurig maakt. Ik ga liever uit van het goede van de mens in plaats van het slechte. Misschien ben ik naïef. Maar liever naïef en vol liefde dan wantrouwend en verbitterd.

Nu wilde ik graag bloemen geven aan vluchtelingen, maar de bloemen zouden natuurlijk niet overleven in de boxen. Ik maakte daarom een aantal ‘bloemenvoor-tegoed-bonnen” die de organisatie in de dozen kon stoppen. Daar stond opgeschreven: "Hi! Welcome in Holland. I hope you feel love, safety and peace in the country. Let me know if you have found a place to stay. I would like to give you a bouquet of flowers. Just a gesture of Kindness. You can contact me at bloemenvoor@gmail.com I wish you all the best. Anne”

Met deze briefjes in de hand + een bos bloemen voor de organisatie van Maastricht verwelkomt + een welkomstpakket met eten en kleding (gemaakt door Bernadette) was ik klaar voor het weg-geef-moment. Samen met vriendlief stapte ik de locatie van deze actie binnen en was meteen verheugd om te zien hoeveel pakketten er al binnen waren gebracht. Lea nam ons pakket aan en ik gaf de bloemen aan haar. “Ah wat lief, Ah echt super lief” zei ze terwijl ze met haar handen langs haar gezicht begon te wapperen. “Kijk eens, ik heb zomaar deze bloemen gehad” zei ze tegen Marre. Ik vertelde hun ook over de kaartjes die ik had gemaakt en ze vonden dit een erg goed idee. “Ik hoop echt dat ze je gaan mailen!” zei Lea enthousiast. Lea ondernam meteen actie en ging de kaartjes verdelen over de verschillende dozen.

Marre vertelde me in de tussentijd dat zij met zijn allen dit evenement hadden georganiseerd. “We zagen op Facebook ‘Amsterdam verwelkomt Vluchtelingen” voorbij komen en we hadden meteen zoiets van Maastricht mag niet ontbreken! Laten wij dit organiseren. We studeren met zijn allen Arabisch dus we hebben er misschien sowieso al wat meer feeling mee. Maandag komt het Rode Kruis de pakketten ophalen en zij verdelen het waarschijnlijk over de opvang in Limburg”.

Nadat we nog een tijdje met zijn allen hadden gekletst doken mijn vriend en ik nog even Maastricht in om lekker te genieten van alle bourgondische lekkernijen;)

Tot nu toe heeft nog niemand mij gemaild dat ik bloemen mag komen brengen. Ik hoop dat, dat alsnog gebeurd want zoals ik al in mijn vorige blog beschreef… Wat vind ik het leuk om mensen een warm welkom te geven!

Wil je op de hoogte blijven van onze verhalen? Volg ons op Facebook of Instagram.

Liefs,

Anne